Kurban seferberliği

Kurban seferberliği

Konyalı hayırseverlerin kurban bağışları, dernekler aracılığıyla yurt içi ile birlikte yüzlerce ülke ve bölgeye ulaştırılacak. Hayırveserler ve dernekler bu bayram da ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürecek

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Şehirde kurban telaşı başladı. Hayvanlar ve kasap üreticileri hesaplarını kurbana göre yaparken, yardım kuruluşları da yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarını tamamladı. Dernekler, her bayram Konyalı hayırseverlerin desteğiyle dünyanın dört bir yanında kurban kesiyor. Yardım dernekleri bu bayramda farklı coğrafyalarda kurban organizasyonları düzenliyor.  Dernekler, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine her bayramda olduğu gibi, bu bayramda da el uzatacak. Yurt dışında yardım çalışmaları yapacak olan ekipler, yola çıkmaya hazırlanıyor. Konya'da faaliyet gösteren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA), Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bayram hazırlıkları devam ediyor. Hayırseverlerin bağışladığı yardımlar, dernekler aracılığı ile binlerce insana ve yüzlerce ülkeye ulaştırılacak. Yardımlarla birlikte alınan kurbanlar, bayram süresince kesilecek ve kayda alınarak, muhtaç ailelere dağıtılacak. Dernekler bağış bekliyor.

DOST ELİ 17 ÜLKEDE

Dost Eli Derneği Konya Şubesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor. Kurban çalışması yapılacak ülkelere dernek bünyesinde bulunan görevliler gönderilecek. Dost Eli Derneği bu yıl Nijerya, Çad, Burkina Faso, Zimbabve, Tanzanya, Moğolistan, Kazakistan, Pakistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Filipinler gibi ülkelerin yanı sıra Konya il ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak. Yardımseverlerin yardımını bekleyen dernek yetkilileri bu yılki kurban bedeli fiyatlarına değinerek, “Yurt içi kurban bedelini 690, yurt dışı kurban bedelini ise 390 TL olarak belirledik. Kurban olma şartlarına uygun kurbanlıkları satın alıyoruz. Kurbanları İslami usullere göre kesip, ihtiyaç sahiplerine elden dağıtıyoruz. Kesilen kurbanların bilgisini kısa mesaj ile bağışçılara gönderiyoruz. Tüm duyarlı vatandaşımızın yardımlarını bekliyoruz. Bağışlar, derneğimizin merkezinden, Konya'dan ve derneğimizin www.dosteli.org.tr sitesinden telefon numarası, adı ve soyad belirtilerek bizlere gönderilebilir” dedi.

İHH 89 ÜLKE VE BÖLGEDE

24 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH, yine mazlumların yanında olacak. İHH, bu yılki kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 89 ülke ve bölgede gerçekleştirecek. İHH'ya yardımlar, online ve vakıf merkezlerine giderek yapılacak. Kurban bedeli ise bu yıl 550 TL olarak belirlendi. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırma imkanına sahip. İşte, İHH'nın Kurban Bayramı kapsamında çalışmasını sürdüreceği ve ziyaret edeceği ülkeler, “Abhazya,  Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Arakan), Bangladeş, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Çad, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Etiyopya, Endonezya, Fas, Filipinler – Moro, Filistin (Gazze), Filistin (Batı Şeria), Fil Dişi Sahilleri, Fiji, Güney Afrika, Gana, Gine, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Irak, İran, İnguşetya, Karadağ, Karaçay, Kabardağ, Kazakistan, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Komor Adaları, Kosova, Kırım, Libya, Lübnan, Makedonya, Macaristan, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Myanmar (Burma), Myanmar (Arakan), Nepal, Nijer, Osetya, Pakistan, Romanya, Ruanda, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan Darfur, Sudan Kesele, Sudan Hartum, Suriye, Tanzanya, Tayland, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Vietnam, Yemen ve Zimbabve.”

CANSUYU 60 FARKLI NOKTADA

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı'nda yapılacak yardım için hazırlanıyor. Cansuyu Derneği, bu yıl da Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere; Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek. 25 ülke ve 60 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak. Dernek tarafından,  mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre belirlenen kurban bedelleri, 350 ile bin 100 TL arasında değişiyor.

RİDA 11 ÜLKEDE BULUNACAK

Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA) bu yılda kurban programını dünyanın 11 ülkesinde organize ederek, “Kurban Yetimlerle Güzel” sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacak. Yurt dışı kurban bedeli 350 TL, yurt içi kurban bedeli 650 TL, Suriye kurban bedeli 500 TL olarak belirlendi. Ekipler, bayrama 1 hafta kala yurt dışına çıkacak.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.