Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

Kurban Olmak

Kurban Olmak

Takvimlerle yaklaşmakta olan, her kavme buyurulmuş, takvanın, teslimiyetin, cömertliğin ve sadakatin tezahürü bir ibadettir kurban.
ALLAH (c.c) kurbanın her müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadet olduğunu şöyle bildiriyor “Biz her ümmete kurban ibadeti koyduk.” (Hac süresi-34)
Kurban şuuru çok öte anlamlar taşır aslında Hz İbrahim’in ve Hz İsmail’in teslimiyeti ve sadakati, ALLAH (c.c) yolunda nefisleriyle savaşın göstergesidir onların imtihanlarına verdikleri yanıt. Nasıl bir teslimiyettir ki birisi hiç gözünü kırpmadan oğlunun canını verebiliyor ihlas ve bağlılık ile… Diğeri alemlerin sahibine kurban olabiliyor göz kırpmadan.
Kurban insani ilişkileri yakınlaştırır, fakirle zengin arasında ki haset, kin ve kıskançlık duygularından arındırır.
Zengin için şükre vesiledir kurban fakir içinde teşekküre…
Bayram hazırlıklarının başladığı şu günlerde ilk olarak kendimize soralım, önce o keskin bıçakla kendi menfi duygularımızı, hırslarımızı nefsimizi kurban edebiliyor muyuz? Allah yolunda, ilk bıçak darbesini kendimize vurarak halis bir niyetle varabiliyor muyuz bayram sabahlarına…
Aç yatan insanların sancısını içimizde çekebiliyor muyuz?
Hayvanların katledildiğini düşünen sözde koruma dernekleri sorarım sizlere; kursağına sadece bayramda et giren gariban insanların feryadına neden kulak tıkarsınız..
Açlıktan, sefaletten ölen insanları neden görmezsiniz peki.?
Yiyeceklerin en alasını yersiniz kimselerle paylaşmadan. İş ibadete gelince katil olur cani olur ALLAH rızası için kurban kesen insanlar…
Kalbi duygularınız ve o sevgi kelebeğine bürünmüş kanatlarınız, neden böylesi sevgi yumağı bayramlarda PANTER’ce EMEL’lerle Müslümanlara saldırır.?
Yok efendim çocukların psikolojileri, yok efendim hayvan pislikleri ile mikroplaşan sokaklar yaygaralarınız neden?
Dal’a dokununca Bal’a da dokunmak gerekir..
Bal safiyatındaki, müslüman kardeşler.
Her ibadet içinde mutlaka temizliği ve saflığı barındırır, oruç midenizi ve ruhunuzu temizler, abdest bedeninizi, namaz zihninizi, zekat malınızı, hacc ayrılığınızı hasretinizi özlemle yanan kalbinizi temizler ve serinletir.. Kurban nefsinizin temizlenmesi, nefsinizin bıçak altına alınması demektir.
Sonrada Kriz odaklı, ve para sokaklı caddelerde yaşayan insanların bugünlerde dillendirdiği, kriz varın arkasına saklanmalı muhabbetler kulağımıza da gelmiyor değil.
Kaçacak bir yol aramayınız lütfen..!
İmkânı olduğu halde kurban kesmemenin, vacibi terk etmenin sorumluluğunu şöyle dile getiriyor. Peygamberimiz (S.A.V) “İmkanı olduğu halde kurban kesmeyen kimse bizim namazgahımıza yaklaşmasın” Ne ağır değil mi? vebali...
Kul Yaradan'a yakın olmak ister, bu yakınlıkta kurban ister. Hakk'a adanmışlığın göstergesidir kurban. Kulu Allah’a yakınlaştırır…
Sırattaki bineğimizin, kulluğumuzun alameti zikir ve şükrün, Allah sevgisinin ispatı bu ibadeti hakkıyla yerine getirenlerden olmak dileğiyle.
FE-SALLİLİ-RABBİKE VENHAR…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR