Kuran'la sahneye gelen Erdoğan'ı o sundu!

Kuran'la sahneye gelen Erdoğan'ı o sundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki 'toplu açılış töreni'nde elinde Kuran'ı Kerim'le çıktığı konuşmasından önce kendisini dinleyicilere sunan isim Siirtli eski bakan Egemen Bağış'tı. Bağış, sununumda Kuran'dan bir alıntı yapmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'tarafsızlık' mesajı verdiği ancak anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun 'şahsında' Kuran'ın yerinin ne olduğunun 'malum' olduğunu da söylediği Siirt konuşmasında ilginç bir tesadüf yaşandı.

Erdoğan'ı sunmak üzere kürsüye gelen isim eski AB Bakanı Egemen Bağış'tı. Siirtli olan Bağış, sunumu sırasında Erdoğan'ın siyasi yasağının kalkmasının ardından Siirt'ten milletvekili seçilerek başbakan olduğunu hatırlattı ve memleketini, "Bir yiğidin ayağa kalktığı meydan" diyerek övdü. Bağış, Siirt yolunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetiyle birlikte İstanbul’dan ‘baba ocağı’na birlikte uçtuklarını kişisel Twitter hesabından duyurarak, “Dünya’ya demokrasi dersi veren Siirt’e vardık” dedi. 

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen ve bu nedenle bakanlık görevinden istifa etmek durumunda kalan Bağış, 'Bakara makara' tartışmasının da kahramanı olmuştu. Bağış, dünkü Siirt konuşmasında ya da Twitter hesabında Kuran'dan herhangi bir ayete yer vermemeyi tercih etti. Erdoğan ise Bağış'ın sunumunu ardından geldiği kürsüde yaptığı konuşmada, “Egemen kardeşimin söylediği gibi” diyerek Bağış’ın sözlerini referans gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.