Kur'an'ın yanı sıra güzel ahlakı da öğreniyorlar

Kur'an'ın yanı sıra güzel ahlakı da öğreniyorlar

Yeni eğitim-öğretim yılı Kur'an Kursları açılış programı yapıldı.

Yunus Emre Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleşen programa kursa kayıtlı çok sayıda öğrencinin yanında İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Kücük, Selçuklu İlçe Müftü Vekili Durmuş Kabakçı ve Kur'an kursu yöneticileri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuklu İlçe Müftü Vekili Durmuş Kabakçı, "Bir dönem geri plana atılan adete hor görülen Kur'an Kursları bugün değerli vatandaşlarımızın da sayesinde çok önemli yerlere gelmiştir. Bizde eğitim küçük yaşlarda başlar. Doğal olan da budur. Küçük yaşlarda verilen eğitim bir ömür boyu insanın hafızasında kalır. Bugün de yine bir eğitim sezonunun açılışında bulunmaktayız. Kursumuzu gezdik. Bugün gerçekten de çok rahat şartlar altında eğitim alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kurslar hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Kücük da, "2013-2014 yılında il genelimizde 738 Kur'an Kursu hizmet vermiş, bin 100 öğrenci görev yapmış, 18 bin 776 öğrenci öğrenim görmüştür. Ayrıca bin 853 öğrenci de hafızlığa çalışmıştır. 2011 yılında 188, 2012 yılında 221, 2013 yılında 180, 2014 yılında ise 265 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazanmıştır. Kurslarımız sadece Kur'an-ı Kerim öğretmiyor. Kurslarımızda insanın manevi yönden gelişmesini sağlayacak bir takım dersler de veriliyor. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretmenin yanında onlara güzel ahlakı da öğretiyoruz" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.