Kur’an Kursu Öğrencileri Harçlıklarını Gazze’ye Gönderdi

Kur’an Kursu Öğrencileri Harçlıklarını Gazze’ye Gönderdi

Kırşehir il merkezinde bulunan Hz. Osman Kur'an Kursu öğrencileri harçlıklarını Gazze'ye gönderdi. Hz. Osman Kur’an Kursu Öğreticilerinden Ayşe Kevser ve Ali Osman Çelik eşliğinde çocuklar, kendi harçlıklarından biriktirmiş oldukları...

Kırşehir il merkezinde bulunan Hz. Osman Kur'an Kursu öğrencileri harçlıklarını Gazze'ye gönderdi. Hz. Osman Kur’an Kursu Öğreticilerinden Ayşe Kevser ve Ali Osman Çelik eşliğinde çocuklar, kendi harçlıklarından biriktirmiş oldukları parayı Gazze'deki Müslüman kardeşlerine bağışladı.

Kırşehir il merkezinde bulunan merkez Hz. Osman Camii'nde açılan yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler, Gazze’de yaşanan vahşete sessiz kalmadı. Öğrenciler, yardıma muhtaç kardeşleri için harçlıklarını biriktirerek, Gazze’deki arkadaşlarına gönderdi. Kurs öğrencileri Kırşehir İl Müftülüğü'ne gelerek Gazze’ye yardım için açılan hesaba yatırdıkları paranın makbuzunu İl Müftüsü Mehmet Şahin'e teslim etti.

Müftü Şahin, çocuklara, örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, bu duyarlı hareketlerinden dolayı teşekkür etti, duyarlılıklarının devam etmesini diledi. Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, “Çocuklarımızın bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yavrularımızın bu duyarlılıkları herkese yansır. Bu durumun örnek olmasını istiyoruz. Yardımın büyüğü, küçüğü olmaz, önemli olan insanların Gazze’yi düşünmesi. Maddi paraları bir şekilde bulabiliyoruz. Ancak gelecek nesillere Gazze davasını aktarımı kolay olmuyor. Çocuklarımızın Gazze’yi düşünmesi bizim için yeterli. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi. Daha sonra öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan mealli Kur’an-ı Kerim hediye olarak verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.