Kur'an kurslarına akın

Kur'an kurslarına akın

Her sene olduğu gibi bu yıl da Konyalıların Yaz Kur'an Kursları'na olan ilgisi yoğun oldu. Geçtiğimiz sene 35 bin olan öğrenci kaydının bu sene 50 bin olması hedefleniyor. Yaz Kur'an kursları için 500 fahri öğretici alımı da yapıldı

Geçen yıl 35 bin öğrenci yaz Kur'an Kurslarına kayıt yaptırmıştı. Bu sene 15 Haziran'da başlayan yaz Kur'an Kursları kayıtları geçtiğimiz senenin rakamlarına yaklaştı. Ancak Konya İl Müftülüğü bu yıl için yaz Kur'an Kurslarına 50 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını hedefliyor. Kur'an Kurslarından Sorumlu İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, geçtiğimiz yılki kayıt sayısının daha da üstüne çıkılacağını belirterek, "2015 yılı yaz Kur'an kursları 22 Haziran'da başladı. 21 Ağustos'ta sona erecek. Kayıtlarımız 15 Haziran'da başladı ve iki hafta süreliydi. Kur'an kurslarımıza büyük bir rağbet var. Halkımıza ve velilerimize bu duyarlılıklarından dolayı şahsım adına teşekkür etmek istiyorum. Kur'an kurslarımıza büyük bir rağbet var. Pek çok yatılı Kur'an kursumuzda yer bulamadığımız için kaydını alamadığımız çocuklarımız oldu. Ancak onlar başka kurslara yönlendirdik. Mağdur etmedik bu çocuklarımızı da. Ancak çok büyük bir rağbet olduğu söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıl 35-40 bin arasındaydı öğrenci sayımız. İnşallah bu yıl 50 bin öğrenciye kurs vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

YER PROBLEMİ YAŞANMAYACAK

Kur'an kurslarının yeterli sayıda olduğunu, gerektiği taktirde başka mekanlarda da kursların verilebileceğini kaydeden Arıkan, "Yaz Kur'an kurslarımızı sadece Kur'an kursları binalarımızda vermiyoruz. Camilerimiz de devrede. Hatta şayet bir mahal müftülüğümüzce uygun görülürse orada bile yaz Kur'an kursu açabiliyoruz. Geçtiğimiz yıl il milli eğitim müdürlüklerimize bağlı okullarımızdan yararlandık. Ancak söylediğim gibi tüm camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda, yaz kursu veriyoruz. Şu an için yer problemi söz konusu değil. Daha önceleri 7'den 70'e gibi bir ifade kullanırdık. Şimdi artık 4 yaştan sınırsız yaşa kadar diyebiliriz. 4-6 yaş grupları için de, fiziki şartları uygun Kur'an kurslarımızda eğitim veriyoruz. Yaş sınırlaması söz konusu değil. Her yaştan bayan-erken bize müracaat etmeleri halinde kesinlikle kendilerine yardımcı oluyoruz. 4 yaşından itibaren önü açık. 80 yaşındaki teyzemiz dahi Kur'an kurslarına gelip kayıt olabilir" şeklinde konuştu.

500 FAHRİ ÖĞRETİCİ ALIMI YAPILDI

Merkezde yaz Kur'an kursları için fahri öğretici alındığını dile getiren Arıkan, "Yaz Kur'an kurslarında görevlendirdiğimiz hocalarımız öncelikle Kur'an kurslarındaki kadrolu veya sözleşmeli hocalarımızdır. Ayrıca camilerde görevli imamlarımız, müezzinlerimiz de dersler veriyor. Ancak bütün bunlar yetmediği için, geçtiğimiz günlerde fahri öğretici ile bu açığı kapatılım dedik. Bir sınav düzenlendi. Bu sınavı kazananlar fahri olarak yaz Kur'an kurslarımızda  eğitim verdi. Merkez için tahminen 400-500 civarında fahri öğretici aldık. Hiçbir Kur'an kursumuzda, hiçbir öğrencimizden herhangi bir ücret talebinde bulunmuyoruz. Sadece yatılı kalmak isteyen öğrencilerimizden cüzzi miktarda bir ücret alınacak. Biz onların Elif-Cüz ihtiyacını da karşılıyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN'

Kur'an kurslarında çeşitli aktivitelerin de yapıldığını ifade eden Arıkan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "İki aylık bir yaz Kur'an kursu. Burada temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, birtakım ahlaki ilke ve ölçüler öğretilecek. Aynı zamanda öğrencilerimize kültürel, eğitsel ve sportif eğitim de almaları sağlanacak. Velilerimizin öğrencileri takip etmelerini talep ediyoruz. Zaman zaman kursa gelerek ya da camilere kadar gelerek çocukları ile ilgili bilgi almalarını talep ediyorum. Zira nerede olursa olsun takip şart. Bu çocuklar bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız. En güzel şekilde yetişmelerini sağlamak için mutlaka takip şart. Velilerimden bunu istiyoruz."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.