Kuraklık tarladaki ekinleri kuruttu

Kuraklık tarladaki ekinleri kuruttu

Kuraklık Konya Ovası'nda bazı ekinleri kuruttu. Altınekin'de bazı buğday ve arpa ekili alanlar kuraklık nedeniyle kurudu

Kuraklık çiftçiyi üzdü. Yüzlerce çiftçi kara kara düşünüyor. Kuruyan ekinler bir bir sökülüyor. Üreticiler kuruyan ekinlerin yerini sürüyor. Sürülen tarlanın sayısı hayli fazla. Ürünü kuruyan çiftçileri borç endişesi sardı. Ekili arazilerde incelemelerde bulunan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, izlenimlerini paylaştı.

Çiftçinin zor durumda olduğunu, kuraklığın ekinleri vurduğunu ifade eden Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte kuraklığın verdiği hasarın ortaya çıktığını belirtti. Ekinlerimiz çok kötü. Kıraç arazideki ekinler yandı. Allah sabır versin" açıklamasında bulundu.

Yagış azlığının üreticiyi karamsarlığa sevk ettiğini belirten Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticiler Derneği Başkanı Ahmet Bestil de, "Böyle giderse ekinleri koyunlara yedireceğiz. Koyunların otlayacağı alan da yok" sözlerini kullandı. Ramazan Sargın isimli çiftçi de durumu, "Perişanız, durumlar çok vahim" sözleriyle özetledi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.