Kuraklık Köylüleri Su Tankeri Almaya Yöneltti

Kuraklık Köylüleri Su Tankeri Almaya Yöneltti

Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da mevsimin kurak geçmesi su sıkıntısını beraberinde getirdi. Yozgat’a bağlı köylerde suların azalması vatandaşları su tankeri almaya yöneltti. Yozgat 100. Yıl Sanayi Sitesinde römork başta olmak...

Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da mevsimin kurak geçmesi su sıkıntısını beraberinde getirdi. Yozgat’a bağlı köylerde suların azalması vatandaşları su tankeri almaya yöneltti.

Yozgat 100. Yıl Sanayi Sitesinde römork başta olmak üzere zirai aletleri üretimi yapan Mahmut ve Muammer Yılmaz, isimli kardeşler, bu yılın kurak geçmesi sebebiyle su tankeri üretiminin arttığını söyledi. Mahmut Yımaz, "Bizler genelde römork üzerine faaliyetimizi sürdürüyoruz . Fakat Yozgat’ta yaşanan kuraklık nedeniyle il genlinde köylerimizde su sıkıntısı baş gösterdi. Susuzluktan dolayı vatandaşlarımız kendi su ihtiyaçlarının yanı sıra bahçelerindeki meyve ağaçlarının da kurumaması için su tankerine yöneldi." dedi.

Su tankeri satışının artmasının kendilerini mutlu ettiğini fakat yaşanan kuraklığında herkes gibi kendilerini üzdüğünü söyleyen Yılmaz, “Satışlarımız bizleri mutlu etti. Fakat yaşanan kuraklıkta herkes gibi bizi de üzüyor. Biz rızkımızı diğer üretimlerden kazanırız . Tanker satışlarımız olmasın ama inşallah kuraklıkta olmasın istiyoruz. Tanker fiyatlarımız tankerin büyüklüğüne göre 3 ile 3 Bin 500 TL arasında değişiyor. TKDK desteklerinin tankeri de kapsaması vatandaşlarımızı bu ihtiyaca daha fazla yönlendiriyor. Çünkü TKDK desteği ile bir tanker çiftçimize Bin 500 TL’ye mal oluyor." diye konuştu.

Su tankeri almak için Sorgun ilçesine bağlı Büyüktaşlık köyünden geldiğini belirten Ali Yılmaz, “Kuraklık sebebi ile su sıkıntısı yaşıyoruz. Meyve bahçelerimiz kurumak üzere. Bende sanayiye gelerek su tankerine bakıyorum. Fiyatta anlaşırsak alıp hemen götüreceğim.”dedi.

Erdal Şahin’de aynı ifadeleri kullanarak, su tankeri almaya geldiğini ve evinin su ihtiyacının yanı sıra bahçesindeki meyve ağaçlarını kurumaması için sulayacağını söyledi.

Öte yandan Yozgat şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle kentte bidon satışları da arttı. Hakan Uçarsu, isimli vatandaşta Erdoğan Akdağ Mahallesinde oturduğunu su kesintileri nedeniyle 12 tane bidon aldığını belirterek, her bidonların yaklaşık 20 şer kilo olduğunu ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.