Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kupa ve lig

Kupa ve lig

Atiker Konyaspor, üç günde iki önemli maça çıktı. Bunlardan birinde, kupada Galatasaray/a yenilirken, ligde ise Alanyaspor/u kötü futbolla da olsa yenerek umutlarını artırdı.

Önce kupa maçından başlayalım.

Önce dedim, sırasıyla gidelim. Aslında Alanya galibiyeti her şeyin önüne geçti.  Moke/nin gereksiz yere kırmızı kart görmesiyle on 25 dakikayı on kişi oynamak zorunda kalan futbolcuların bu hakkını iade etmeliyiz. Emeği geçenleri başta kaleci Serkan olmak üzere  gönülden kutluyorum.

Atiker Konyaspor, geçen yıl kazandığı Ziraat Türkiye kupasında bu sezon ligi ön plana tutarak daha ileriye gitmek istemedi.. Sanırım yanlış değildir bu tespit.  Yok, biz kupada da iddialıydık denilecek olursa o zaman teknik adamların kurbanı oldu.

Evet, geniş bir kadroya sahip ve ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray da teknik adamlar rotasyon yapabilir. Ama, dar bir kadrosu bulunan Konyaspor da teknik adamların İstanbul/da ki maça böylesine bir rotasyonlu kadro ile çıkmaları ancak kupa ikinci plana itildi şeklinde yorumlanabilir.

Doğru düşünecek olursak, Atiker Konyaspor daha çeyrek final kuraları çekilirken  kupa dışı bırakıldı Futbol Federasyonu yetkililerince. Geçen yıl kupayı kazanan bir takımın seri başı olmaması gibi bir yanlış Dünyanın hiç bir yerinde görülemez.

Yönetici ve teknik adamlar şayet dediğimiz gibi ligi ön planda tuttularsa bu görüş ve karara saygı duymalıyız., Bence de en doğrusu bu.

Ama, kısaca söyleyecek olursak, kırılgan bir yapıya sahip olmasına rağmen Atiker Konyaspor Galatasaray karşısında farklı yenilgiyi de hak etmedi.

 

ATİKER Konyaspor için lig ikinci yarıyla birlikte yeni başladı.

İç sahada oynanan ve kazanılması gereken iki karşılaşmada toplam 2 puan almış olsalar da ne yazık ki Ankara deplasmanında Gençlerbirliği maçından, içimizi acıtan  beklenmedik bir yenilgiyle döndüler.

Alanya maçına gelince;

Kafası karışık bir Konyaspor vardı sahada.

Dahası stresli bir maçtı.

Ligin başından buyana deplasmanda kazanamayan Konyaspor maça konsantrasyon eksikliğiyle başladı.

Ancak, 9 dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Kartallar, tecrübeli ve sonucu değiştirebilecek Eto ve Jahoviç gibi futbolcularla Alanya karşısında iyi bir sonuç alabileceklerinin sinyallerini vermeye başladı.

Nitekim, topla ilk buluşmasında Jahoviç penaltı kazandırırken, Eto penaltı atışını gole çevirerek Konyaspor formasıyla ilk golünü kaydetti.

Maçı kaybetmesi halinde tehlike hattını iyice yaklaşacak olan Alanyaspor, agresif oyunu tercih ederken, hakemde buna prim verdi ve ev sahibi ekip 4  dakika sonra beraberlik golünü buldu. Ama, Ömer Ali/nin nefis golü Konyaspor/u bir kez daha öne geçirdi ve  ilk yarı, kaleci Serka/nın penaltı kurtarmasıyla 2-1 Konyaspor/un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda beklenen oldu ve Alanyaspor oyunu Konyaspor yarı alanına yıktı.

İkinci 45 dakikanın hemen hemen tamamı Konyaspor ceza alanının çevresinde oynandı dersek  yanlış olmaz. Bu doğrultuda Alanyaspor/un 16 korner attığı maçta Kartallar ancak uzatmalarda bir korner atışı kazanabildi. 

55 dakika oyunda kalan yeni transfer Eto/dan beklenen, yine yeni transfer Jahoviç/i  topla buluşturarak gol pozisyonuna sokabilmek için final paslarını iyi yapmasıdır. Ama, bu maçta bunu çok göremedik.

Kaleci Serkan ise yaptığı kurtarışlarla galibiyette etken oldu ve övgüyü de hak etti.

Kısacası, Atiker Konyaspor, ikinci yarısında kötü oynadığı maçı kazanarak hem deplasmanda ilk galibiyetini aldı, hem de puanını 20 yaparak umutları artırdı.

Umarım bu kazanma alışkanlığı diğer maçlarda da devam eder ve kötü başlayan lig iyi bir yerde bitirilir.

Konyaspor için olması gereken de budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR