Kupa son anda kaçtı

Kupa son anda kaçtı

Atiker Konyaspor sezon öncesi son provasını TSYD kupasında yaptı. Yeşil-beyazlı ekip final oynadığı turnuvada rakibine son dakika golüyle 2-1 yenilerek organizasyonu ikinci sırada tamamladı

TSYD tarafından organize edilen ve bu yıl 50.cisi düzenlenen olan "15 Temmuz Demokrasi Turnuvası”nda Atiker Konyaspor final maçında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı ekip 1-0 geriye düştüğü maçı 89. dakikada Amir Hadziahmetovic ile oyuna dengeyi getirdi. Atiker Konyaspor  oyunun uzatma dakikalarında rakip Gençlerbirliği’nden İrfancan Kahveci’nin serbest vuruştan attığı gole engel olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı   

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça Gençlerbirliği’nin vuruşu ile başlandı.

Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan mücadelede ilk tehlikeli atak Gençlerbirliğinden geldi.

Maçın 25. dakikasında irfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruş Vedat Muriqi’den sekti ve çatala çarparak auta gitti.  

Maçın 30. dakikasında Konyaspor en etkili atağında Riad Bajici’in kafa vuruşundan yararlanamadı.  Kibong Mbamba’nın ortasına iyi uzanan Bajici’in kafa vuruşu yandan auta gitti.

Maçın 34.dakikasında  gelişen Gençlerbirliği atağında  Selçuk Şahin Landel’den aldığı pasta uzaktan sert ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Gençlerbirliği’nin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Maçın 58. dakikasında gelişen Gençlerbirliği atağında Ahmet Çalık’ın soldan ortasına uzak direkte İrfan Can Kahveci dokundu ancak top az farkla auta gitti.

Maçın 89. Dakikasında Konyaspor’un sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Gençlerbirliği defansı topu uzaklaştırmak istedi.  Top ceza sahası dışında sol çapraz bulunan Amir Hadziahmetovic düzgün vuruşla takımına beraberliği getirdi 1-1

Maçın 90+1. dakikasında Gençlerbirliği aydın Karabulut’un düşürülmesi ile serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen İrfancan Kahveci topu filelere gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.

Karşılaşma bu şekilde sonuçlandı. TSYD tarafından organize edilen ve bu yıl 50.cisi düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Turnuvası”nda kupa Gençlerbirliği’nin oldu     

 

STAT: Ankara 19 Mayıs Stadyumu

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Erdinç Sezertam, Cevdet Kömürcüoğlu

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, A.Turan(46 Vukovic), Selim, M.Uslu, Abdülkerim(46 Ali Çamdalı), Kibong(50 Amir Hadziahmetovic), Volkan, Milosevic(46 Ömer Ali), Bajic(46 Rangelov), H.İbrahim(71 Hora)

GERÇLERBİRLİĞİ:  Johannes Hopf, Sergei Politevich, Uğur Çiftçi(46 H. İbrahim Pehlivan), Ahmet Yılmaz Çalık, Guy Landel, Serdar Gürler(59 Dieudonne Gbakle ), Cosmin Matei, Olafur Skulason(82 Cekic), Selçuk Şahin(88 Orhan Şam), İrfan Can Kahveci, Vedat Muriqi(75 Serdar Can)

SARI KARTLAR: 60 Amir Hadziahmetovic, 90 Ömer Ali

GOLLER: Dk 34 Selçuk Şahin, 90+1 İrfancan (Gençlerbirliği), 89 Amir Hadziahmetovic(Atiker Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.