Kupa Kartalı sahne alıyor

Kupa Kartalı sahne alıyor

Ziraat Türkiye Kupasının ardından Süper Kupayı da müzesine getiren Atiker Konyaspor yarın Trabzonspor deplasmanında sezonun ilk maçına çıkacak.

Saat  20.00’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Kartal deplasman başlangıçlarında henüz galibiyet alamadı. Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonun ilk maçına bugün Trabzonspor deplasmanında çıkacak.  Saat  20.00’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Erdem Bayık yapacak.

Maçın dördüncü hakemi ise Abdulkadir Bitigen. 

KONYASPOR ÖZEL UÇAKLA GİDECEK

Atiker Konyaspor zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayarak bugün saat 14.00’da özel uçakla Trabzon’a uçacak. Son antrenmanını maçın oynanacağı statta gerçekleştirecek olan yeşil-beyazlı ekip daha sonra maç saatini beklemeye başlayacak.

DEPLASMANDA BAŞLANGICA  PUAN YOK

Atiker Konyaspor  son 10 sezonda  6 kez deplasmanda  lige merhaba derken bu maçlardan galibiyetle ayrılma başarısı gösteremedi.  Yeşil-beyazlı ekip 2004-2005 sezonunda lige Galatasaray deplasmanında başladı. Yeşil-beyazlı ekip rakibine 3-1 yenildi. Bir sonraki sezon yine deplasmanda Galatasaray ile karşılaşarak sezona başlayan Atiker Konyaspor bu maçta da rakibine  2-1 yenildi.Yeşil-beyazlı ekip 2007- 2008 sezonunda ise deplasmanda bu kez Beşiktaş ile lige merhaba dedi. Atiker Konyaspor bu maçta sahadan 1-0 yenik ayrıldı.  Yeşil-beyazlı ekip 2010-2011 sezonunda ise lige Bursa’da oynadığı ve rakibine 1-0 yenildiği maç ile başladı.  Atiker Konyaspor son olarak ise  2014-2015 sezonunda lige deplasmanda başladı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçta ise Eskişehirspor’a 2-1 yenildi. 2016-2017 sezonunda ise Rize deplasmanında lige ‘merhaba’ diyen tiker Konyaspor bu maçta rakibi ile 1-1 berabere kaldı

İÇ SAHA BAŞLANGIÇLARINI KAYBETMEDİ

Atiker Konyaspor son 10 sezonda  lige iç sahada başladığı maçları kaybetmedi. Yeşil-beyazlı ekip son on sezonda 5 kez lige iç sahada oynadığı maçlarla başladı ve bu maçlardan 2 galibiyet 3 beraberlik çıkardı.2003-2004 sezonunda sahasında Trabzonspor ile lige merhaba diyen Atiker Konyaspor bu maçta rakibi ile 3-3 berabere kaldı. 2006-2007 sezonunda ise  sahasında Sakaryaspor ile lige merhaba diyen yeşil-beyazlı ekip rakibiyle 1-1 berabere kaldı. 2008-2009 sezonuna evinde oynadığı Ankaragücü ile başlayan Atiker Konyaspor rakibini 3-2 yendi.

ŞANSSIZLIĞINI KIRMAK İSTİYOR

Geride kalan son 10 sezonda lige deplasmanlarda galibiyet  alamadan başlayan Atiker Konyaspor bu sezonda lige bir deplasman maçı ile merhaba diyecek.  Yeşil-beyazlı ekip Trabzonspor ile  deplasmanda karşılaşırken  geride kalan istatistikleri bozmak istiyor. Deplasman başlangıçlarında glibiyet alamayan yeşil-beyazlı ekip bu kez puanlar alarak lige başlamak istiyor.

KAZANAN 2 MİLYON ALACAK

2017-2018 futbol sezonu için ilk düdük dün akşam çaldı . Yayın gelirlerinin 988 milyon TL’den 1.4 milyar TL’ye çıktığı yeni sezonda kulüplerin kasası tam anlamıyla dolarken, takımlar sahada kazandıkları her 3 puan için en az 2 milyon lira alacak.

Beraberlik durumunda 1’er milyon lirayı kasalarına koyacaklar. Futbolcu değeri bakımından 800 milyon Euro’luk değere ulaşan Süper Lig’de sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldıran takım ise sadece yayın gelirinden kasasına 150 milyon liraya yakın para koyacak. Ligi son sırada tamamlayan takım ise en az 30 milyon lira kazanacak. Süper Lig'de bu sezon en değerli kadroya sahip takım ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlıların oyuncu değeri 119 milyon Euro'yu aştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.