“Kümeye” diyenlere KAPAK OLSUN

“Kümeye” diyenlere KAPAK OLSUN

Ülke futbolunun Avrupa arenasında çırpındığı son dönemde, ‘Konya kümeye’ diye bağıran birçok futbol kulübünün taraftarlarının kaçırdığı büyük bir ayrıntı var.

Ülke futbolunun Avrupa arenasında çırpındığı son dönemde, ‘Konya kümeye’ diye bağıran birçok futbol kulübünün taraftarlarının kaçırdığı büyük bir ayrıntı var. Galatasaray, Antalyaspor, Göztepe, Yeni Malatyaspor ülke puanına katkı yapamazken  Atiker Konyaspor 5 puanlık katkı sağladı Yeşil-beyazlı ekip yaptığı bu katkı ile Avrupa’daki ülke puanını yükseltti   

UEFA Avrupa Ligi'nde 6 puan toplayan Atiker Konyaspor, ülke puanına önemli katkı sağladı. Ülke futbolunun Avrupa arenasında çırpındığı son dönemde, Konya kümeye diye bağıran birçok futbol kulübünün taraftarlarının kaçırdığı büyük bir ayrıntı var. Galatasaray, Antalyaspor, Göztepe, Yeni Malatyaspor ülke puanına katkı yapamazken  Atiker Konyaspor 5 puanlık katkı sağladı Yeşil-beyazlı ekip yaptığı bu katkı ile Avrupa’daki ülke puanını yükseltti.  Belki de birçok kulüp Konyaspor’un bu katkısı ile ileride Avrupa kupalarında mücadele etme şansı yakalayacak.     

ÜLKE PUANINI YÜKSELTTİ

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan mücadele etmeye hak kazanan Atiker Konyaspor'un Avrupa macerası 6 maç sürdü.

I Grubu'nda Marsilya, Vitoria Guimaraes ve Salzburg ile mücadele eden yeşil-beyazlılar, 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 6 puanla grubunu 3. sırada tamamladı ve Avrupa'ya veda etti. Konyaspor, ülke puanına ise 5 puanlık katkı sağladı.

Türk takımları, Avrupa kupalarında son 5 sezondaki en başarılı ikinci dönemi 2017-2018'de yaşadı. Geçen sezon ortalama 9,7 ülke puanı toplayan Türk takımları, son 5 sezonun en başarılı performansını sergilerken, 2017-2018'deki 6,8 ile en iyi ikinci döneme imza attı.

Türk takımları, 2015-2016'da 6,6 puan elde ederken, 2014-2015'te 6 ve 2013-2014'te 6,7 puan topladı.

Beşiktaş, elde ettiği gelirin yanı sıra kazandığı ülke puanıyla da bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden diğer ekiplere göre Türkiye'ye daha çok puan getirdi.

Son 16 turunda Bayern Münih'e iki maçta yenilen siyah-beyazlı ekip, grup mücadelesindeki 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 10 ülke puan elde etti. Gruplara kaldığı için 4 puanı hanesine yazdıran Beşiktaş, son 16 turuna yükselerek 5 puan daha aldı. Siyah-beyazlılar, bu sezon Türkiye adına 19 puan topladı.

Şampiyonlar Ligi elemelerinin yanı sıra Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Medipol Başakşehir, toplam 8 ülke puanı aldı.

EN AZ KATKI GALATASARAY VE FENERBAHÇE’DEN

Gelirde rakiplerinin gerisinde kalan Fenerbahçe ile Galatasaray, ülke puanına da en az katkıyı yapan takımlar olarak dikkati çekti. Avrupa Ligi play-off turunda elenen Fenerbahçe, 1,5 puanlık katkı gerçekleştirebildi. Fenerbahçe gibi Avrupa Ligi'nde mücadele eden ancak 2. ön eleme turunda birer beraberlik ve yenilgiyle elenen Galatasaray ise 0,5 puan elde edebildi. Avrupa kupalarında yer alan 5 Türk takımı, toplam 34 ülke puanı elde etti. Türkiye'nin bu sezonki puan ortalaması da 6,8 oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU/ AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum