Kumburgaz’da Umutlar Petrol Arama Gemisine Bağlandı

Kumburgaz’da Umutlar Petrol Arama Gemisine Bağlandı

Kumburgaz'da denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarına petrol arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın da katılacağı belirtildi. Bu haber, kayıpların yakınları için umut oldu. Kumburgaz'da...

Kumburgaz'da denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarına petrol arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın da katılacağı belirtildi. Bu haber, kayıpların yakınları için umut oldu.

Kumburgaz'da denizde kaybolan gençleri arama çalışmalarına bir petrol gemisi de katılacak. Barbaros Hayrettin Paşa isimli gemi, Marmara denizinde kapsamlı bir araştırma yapacak. Geminin aramalara katılmasına sevindiklerini söyleyen kayıp yakınları, denizden gelecek haberleri bekliyor.

Konuyla ilgili konuşan kayıplardan Serdar ve Doğan Demir'in amcası Sait demir, “Allah’tan ümit kesilmez. Allah'tan bir mücize olur diye bekliyoruz. Ümidimizi kesmiyoruz. Ama giderek ümitler de tükeniyor.” dedi

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüştüklerini söyleyen Demir, "Kadıköy’de demirleyen petrol arama gemisi varmış. Dünyada bundan 4-5 tane varmış. Geminin çok maharetli olduğunu söylediler. Görüşmeler sonucunda Taner Bey’in yarın, bugünü kastediyorum, sahil güvenlikle birlikte koordine içerisinde bu arama çalışmalarına katılacağını söylediler. Biz de Bakanımızın bu sözleri üzerine geminin bir an önce bu arama çalışmalarına katılmasını istiyoruz. Yani, petrol arama gemisinin de gelmesini istiyoruz. Belki bir sonuca gidebiliriz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.