Kum kamyonlarına tepki gösteren vatandaşlar yol kapattı

Kum kamyonlarına tepki gösteren vatandaşlar yol kapattı

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir araya gelen 100 kişilik grup, kum kamyonlarının yolları bozduğu ve toz çıkardıkları gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı.

Ereğli ilçesine bağlı Gökçeyazı Mahallesi'nde ikamet eden 100 kişilik bir grup, kum kamyonlarının yolları bozduğu ve çok fazla toz çıkardığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Araçlarıyla bölgeye gelen mahalle sakinleri, araçlarının da yardımıyla kamyonların geçişini engelleyip yetkililerin gelmesini istedi. Yolun kapatılması üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık iki saat boyunca eylemlerini sürdüren vatandaşlar, "Yollarımız bozuluyor kimsede sahip çıkmıyor bu ağır kum kamyonları geçince tozun dumanın içinde kalıyoruz ekinlerimiz büyük anlamda zarar görüyor aylardır çektiğimiz bu çilenin sonlanmasını istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Vatandaşlarla konuşan İlçe Jandarma Komutanlığı trafik büroda görevli Başçavuş Yasef İncimat ise "Buradaki yol için Büyükşehir Belediyesi tarafından tonajsız araç geçebilir kararı verildi. Biz gereken kontrolleri yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesinden gelen ekiplerde o kamyonların buradan geçmesinin uygun olduğu kararını verdi. Siz böyle yaparak kanunsuz bir iş yapıyorsunuz. İnsanların geçişini bu şekilde engelleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Jandarmaya durumlarını anlatan vatandaşlar, daha önce de dilekçe verdiklerin ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, yolu açmamakta ısrar etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından vatandaşlar, yolu açma konusunda ikna edildi. Vatandaşlar bir hafta süre içerisinde kamyonların geçişinin devam etmesi halinde eylemlerini tekrarlayacaklarını söyledi. Eylemin sona ermesinin ardından kamyon şoförleri yollarına devam edebildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.