Kulüpler suçların bireysel olmasını istiyor

Kulüpler suçların bireysel olmasını istiyor

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleriyle görüşecek tribün cezalarında değişikliğie gitmeye karar verdi.

Atiker Konyaspor’un aldığı tarihi 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının ardından Kulüpler Birliği Vakfı geç de olsa harekete geçti.  Passolig ile uygulanması beklenen  ancak bir türlü sonuç alınamayan kişilere ceza verilmesi olayı Kulüpler Birliği Vakfının gündemine alındı 

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleriyle görüşerek tribün cezalarında değişikliğe gitmeye karar verdi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, başkan yardımcıları Şekip Mosturoğlu ve Hikmet Feridun Tankut'la TFF yönetimini, federasyonun Riva'daki tesislerinde ziyaret etti.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özbek, görüşmede birçok konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Özbek, şunları kaydetti: "Kulüpler Birliği Vakfı olarak toplantı talebinde bulunmuştuk. Toplantının ana konusu, altyapı ve buna bağlı olarak Türkiye'deki gençlerin yetişmesiydi. Tabii bunu yabancı sınırlamasıyla birlikte konuştuk. Bu bağlamda daha kuvvetli bir milli takım, daha güçlü bir gençlik yetiştirmek üzere mutabakatımız oldu. Ortak bir çalışma içinde olacağız."

"CEZALARIN KİŞİLERE VERİLMESİNİ İSTEDİK"

TFF'nin kurullarıyla ilgili bir görüşme yapmadıklarını aktaran Özbek; "Buradaki en önemli görüşmelerden birisi, statlardaki tribün olaylarına bağlı olarak yapılan çalışmalardı. Kulüplerin talepleri, cezaların kişilere verilmesiydi. Bu manada bir talimat değişikliğine ihtiyaç vardı ve bunun çalışması yapıldı." şeklinde konuştu.

VİDEO HAKEM SİSTEMİ

Önemli konulardan birisin de video hakem olduğunu dile getiren Dursun Özbek; "Federasyon bu konudaki hazırlıklarını bitirmek üzere. Federasyon video hakemle ilgili 2 hafta sonra bir deneme yapacak. Video hakemin aksamadan ilerlemesi lazım. Bu manada federasyon çalışıyor. Hazırlık maçlarında 'off-line' olarak yapılacak bu uygulama. Bu çalışmaların neticelenmesi ve uygulamanın eksiksiz başlaması lazım. Uygulama zaten başlar başlamaz tartışmaya sebebiyet verirse sonu iyi gelmez." diyerek sözlerini noktaladı.

EN MAĞDUR KULÜP ATİKER KONYASPOR 

Sezon başında Samsun’da Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Atiker Konyaspor’a 5 maçlık rekor bir ceza vermiş Tahkim Kurulu da bu cezayı onamıştı.  Yeşil-beyazlı ekip sezon başından buyana maçlarını seyircisiz oynarken  karşılaşmalarda bunun eksikliğini çok büyük bir şekilde hissediyor. Atiker Konyaspor’un cezası halen devam ederken yeşil-beyazlı ekip cezalı son maçını ise Osmanlıspor’a karşı oynayacak.

BEŞİKTAŞ’A 4 MAÇ VERİLMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu 2013-2014 sezonunda Olimpiyat Stadyumunda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçının uzatma dakikalarında  Beşiktaş taraftarının sahaya girerek rakip futbolculara ve güvenlik güçlerine zarar vermesine 4 maç ceza vermişti. Aynı TFF’nin Süper Kupa maçında maçın bitmesinin ardından taraftarları sahaya sevinmek için giren Atiker Konyaspor’a 5 maç evinde seyircisiz oynama cezası vermesi İstanbul hariç tüm futbol camiasının tepkisini çekti.

BÜYÜK ADALETSİZLİK

Konyaspor taraftarı açıklanan bu kararın ardından sosyal medya üzerinden TFF’ye yüklenerek yaşanan bu adaletsizliğe tepki gösterdiler. Konyaspor taraftarları daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde bu olayların daha ağırlarının yaşandığını dile getirerek fotoğraflarla hangisine 5 maç ceza verdiniz diye sordu.           

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum