Kulu’da Kızılay Haftası Etkinliği törenle kutlandı

Kulu’da Kızılay Haftası Etkinliği törenle kutlandı

Konya'nın Kulu ilçesinde, Kızılay Haftası etkinliği düzenlene törenle kutlandı.

Kızılay Şube Müdürlüğü ve 60. Yıl Ortaokulu tarafından düzenlenen tören Kulu Halk kütüphanesi çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirildi. 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Kızılay Haftası etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kulu Kızılay Şube Müdürü Faruk Taner'in günün önem ve anlamını belirten konuşmasıyla başladı.

Taner yaptığı konuşmada, Kızılay'ın kara gün dostu olup yapılan görevlerine değinerek, doğal afetlerde halkın ve dünyanın çeşitli ülkelerine kadar yardımların ulaştırıldığını söyledi. İhtiyaç sahibi ve zor durumda kalan doğal afetlerdeki insanlığın yanında olmayı ilke edindiklerini söyleyen Taner, "Ateşi söndüren sudur, acıyı söndüren ise Kızılay'dır" dedi.

Günün anısına okul öğrencileri tarafından okunan şiirlerde dereceye girenlere ve tüm yarışmacılara ödülleri Kızılay Kulu Şube Müdürü Faruk Taner ve protokol üyeleri verdi.

Gerçekleştirilen etkinliğin yanı sıra Kızılay Haftası çerçevesinde SÜ Kulu Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda Kızılay Şube Başkanı Faruk Taner ile öğrenciler kan bağışında bulundu. Konya Kızılay kan alım merkezinden gelen Dr. Hikmet Başar ve 6 personelinden oluşan ekip tarafından yapılan kan alım işlemi akşam saat 17.00'a kadar devam edecek. Ayrıca Konya'nın ilçeleri arasında en çok kan bağışında bulunan ilçenin Kulu olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.