Kulu’da ihtiyaç sahiplerine engelli bisikleti dağıtıldı

Kulu’da ihtiyaç sahiplerine engelli bisikleti dağıtıldı

Almanya'da faaliyet gösteren Avrupa El Ele Derneği tarafından Konya'nın Kulu ilçesinde ihtiyaç sahiplerine elektirikli ve manuel olmak üzere 10 adet engelli...

Almanya'da faaliyet gösteren Avrupa El Ele Derneği tarafından Konya'nın Kulu ilçesinde ihtiyaç sahiplerine elektirikli ve manuel olmak üzere 10 adet engelli bisikleti hediye edildi.

Konya'nın Kulu ilçesi Beşkardeş Mahallesine Almanya'da kurulan Avrupa El Ele Derneği tarafından engellilere 6'sı akülü ve 4'ü manuel olmak üzere toplamda 10 adet engelli arabası sahiplerine protokol tarafından teslim edildi.

Beşkardeş Mahalle Muhtarı Can, "Avrupa El Ele Derneği Cengiz Hocazade ve sponsorluğunu yapan Ahmet Can kardeşim mahallemizde bana bir görev verdiler. Bir araştırma yapılmasını istediler. Bu neticede Kulu ve mahallelerinde bulunan engellilerimize akülü ve manuel arabalar yardımında bulunmak istediklerini söylediler. Ben de bu vesile ile mahalle muhtarlarını aradım. İhtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin tespit ettik. İnşallah huzurunuzda takdiminde bulunacağız. Birde muhtarlık olarak milli eğitim müdürlüğüne bizimde ses cihazı takdiminde bulunduk. Önümüzde 23 Nisan var. Bu cihazımızla okullarımızın faydalanmasını istedik. İnşallah bu vesile ile Cenab-ı Hak hayırlarımızı kabul etsin. Allah razı olsun" dedi.

Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ise, "Değerli muhtarımızın girişimi ile Kulumuz'da bulunan ihtiyaç sahipleri engellilerimiz için yapmış olduğu bu güzel fedakarlık ve yardımlarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Engelli bisikletleri İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu tarafından dua edildikten sonra törenle dağıtımı gerçekleştirildi. Programa, Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Erkaraman, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Funda Durmuş, İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu, Beşkardeş Mahalle Muhtarı ve Beşkardeş Geliştirme-Kalkınma Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilal Can, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.