Kulübün iyi yönetilmeme sorunu var!

Kulübün iyi yönetilmeme sorunu var!

Çınar: Atiker Konyaspor'un çok çok paralı değil, ama Konyaspor'un parasını kollayacak, koruyacak başkanlara ve yöneticilere ihtiyacı var. Kendi parası için cebinde akreple gezenler, Konyaspor'un parası için akreple gezmeliler

Gazetemliz Genel Yayın Yönetmeni ve Spor Yazarı Recep Çınar'la Atiker Konyaspor'un genel kurul sürecini değerlendirdik. Çınar, Konyaspor'da 3-4 adayın başkanlık için yarışmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, herkesin kucakladığı ve herkesi kucaklayacağı bir yönetimin işin başına gelmesinin gerektiğini söyledi.
Konyaspor'un genel kurul süreci ile ilgili neler söylemek istersin Fatih Yılmaz ve arkadaşlarının bu sezon verdikleri en doğru karar, genel kurul kararıdır. Atiker Konyaspor için hayırlı olur inşallah. Kimler aday olacaksa, kimler yönetime gelecekse, kucaklayıcı  olmalı, daha profesyonel çalışmalı, işi ehline bırakmalı. Konyaspor bugüne kadar ne çektiyse, işi bilmeyen, ama burnundan da kıl aldırmayan yöneticilerden çok çekti. İkincisi de, Konyaspor'a gelecek yönetici ille de paralı yönetici olacak diye bir şey yok. Konyaspor'un parasını koruyan, Konyaspor'un parasını çarçur ve israf etmeyen insanlar bu göreve talip olsunlar. Kendi parası için cebinde akrep taşıyanlar, kulübün parası için ceplerinde yılan taşısınlar. Kendisini ve çevresini büyütecek değil, kulübü büyütecek, kulübü profesyonelleştirecek kişiler artık göreve gelmeli. Bursaspor 4 bin delege ile genel kurul yaparken, Bursaspor'dan hiçbir eksiği olmayan Konyaspor başkanını ve yönetimini 200 kişi ile seçecek. Bu çok büyük bir ayıp. Bu ayıbı ortaya koyuyorum, kim sahiplenirse sahiplensin.  

310-009.jpg

Yeni yönetim teknik kadro konusunda nasıl bir yol izlemeli

Yönetim hiç vakit geçirmeden bir sportif direktör bulmalı. Sonra takımı teslim edeceği  yabancı bir Hoca. Niye yabancı Hoca? Bir futbol takımının kadrosunda 16 yabancı oyuncu bulunuyorsa, bu yabancı oyuncuların başına yerli bir hoca getirmek bana göre anlamsız. Konyaspor bunun sıkıntısını geçen sezon yaşadı. Mustafa Reşit Akçay ve  Mehmet Özdilek'le. Bu benim düşüncem tabi ki. Yabancı hayranı filan değilim. Aslında yerlinin de yerlisinden yanayım, ama oyunu da kuralına göre oynamak lazım.   Yerlilere haksızlık yapmamak için şunu söyleyebilirim; eğer bir takımın 15-16 oyuncusu yerli olacaksa, başlarına da yerli bir teknik adam getirmeli. 15-16 oyuncun yabancı olacaksa, o zaman tercih yabancı hocadan yana olmalı. Yabancı oyuncu iyi takip edilir, menajerler bertaraf edilirse iyi futbolcular transfer edilebilir. En azından 2017-2018 sezonundaki büyük yanlışlar yapılmaz ve kulübün parası çöpe gitmez.   

Konyaspor'un 30 milyon borcu olduğu iddia ediliyor, bu konuda neler söylersiniz?

Benim de duyumlarım o doğrultuda. Süper Lig kulübü için çok para değil. Ancak, 60-70 milyon artılardan 30 milyon eksiye nasıl gelindi, sorgulanması gereken esas husus budur. Dolayısıyla Atiker Konyaspor'un mali tablosunun da biran önce düzeltmek lazım. Parayı iyi kullanan, parayı iyi çeviren insanlar işin başına gelirse, kulüp yeniden artılı rakamlara geçer diye düşünüyorum. Yine söylüyorum 60-70 milyon artılardan, 30 milyon eksilere nasıl gelindi  araştırmalı, sorgulanmalı, müsebbipleri de bunun hesabını vermeli.

Çok adaylı bir seçim olacak gibi

Net olarak kimse çıkıp “ben adayım” demedi. Ancak, bu akşam (dün) Zeki Çimen ve ekibi, ilk olarak adaylıklarını açıklayacaklar diye biliyorum. Piyasada dolaşan isimler var. Hilmi Kulluk ve Selçuk Aksoy'un birlikte hareket ettikleri bir oluşum var. Hilmi Kulluk ve Selçuk Aksoy'un çekildiği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmasına rağmen,Bu algıyı yayanlar da biliyor ki, Hilmi Kulluk bu işten geri adım atmaz. Mustafa Oral'ın iyi bir ekiple yönetime talip olacağını biliyorum. Her aday gibi onun da seçilme şansı var. Bunların dışında eski başkan Ahmet Şan'ın kulisler yaptığı duyumlarım var. Ancak, Ahmet Şan'ın başkanlığa soyunacağına ihtimal vermiyorum. Bence de doğrusunu yapar. Takımı Avrupa'ya taşıdı, Türkiye Kupası ile Süper Kupayı alan bir başkan olarak tarihe geçti. Bence böyle anılmasında yarar var. Keşke başından talihsiz işler geçmeseydi de bugün bile kulübün başında olsaydı.

Seçim 8 Haziran'da yapılır mı?

Kesinlikle yapılmalı. Çünkü aksi taktirde geç kalınır. Lig'de birçok takım teknik adamını, transferlerini ve kamp yapacağı yerleri ayarlarken, siz hala seçimle geçimle uğraşırsanız, sezona 1-0 geride başlamış olursunuz. Şunun altını kesinlikle çizmekte yarar var, bu genel kurul 19 Haziran'a kalmamalı. Atiker Konyaspor bu anlamda zaman kaybetmemeli.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum