Külliye hizmete girdi

Külliye hizmete girdi

Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESADER) tarafından Selçuklu Mehmet Akif Mahallesi Hadimi Caddesi üzerinde yapılan Valide Sultan Külliyesi törenle hizmete açıldı

İl Müftülüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü'nün desteğiyle yapımı tamamlanan ve bünyesinde Kur'an kursu, yurt ve cami bulunduran külliyenin açılış merasimine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da katıldı. Külliyenin açılış merasimine çok sayıda din görevlisi, hayırsever, dernek üyesi ve muhtar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı, külliyede Kur'an öğrenen 4-6 yaş grubundaki çocukların gösterisiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını ise ESADER Onursal Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Durmuş Sert yaptı. Konuşmasına külliyenin yapımında emeği geçen hayırseverlere ve idarecilere teşekkür ederek başlayan Sert, Kur'an-ı Kerim'in ilahi bir emanet olduğunu, emaneti layıkıyla gelecek kuşaklara teslim etmek için gayret sarf ettiklerini, en büyük yatırımın insana yapılan hizmet olduğunu ifade etti. Programda konuşan Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber de, hayırseverlere ve ESADER yöneticilerine teşekkür etti.

2-2-006.jpg

CEMAATE HASRET CAMİLER VAR

ESADER'in önemli hizmetlere imza attığını söyleyen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da, külliyelerin misyonundan bahsetti, camilerin önemine vurgu yaptı. Akpınar, camilerin Allah'ın evi olduğunu, camilerin çocuklar ve gençlerle şenlenmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul'dan sonra en çok cami Konya'da. Şehrimizde 3 bin 200'den fazla cami var. İstanbul ile aramızda 20-30 fark bulunuyor. Cemaate hasret camiler var. Din görevlileri de işini hizmet aşkıyla yapmalı. Boşduran değil, koşturan olalım" sözlerini kullandı. Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta da, "İslamın her zaman düşmanları oldu. Müslümanları hiç rahat bırakmadılar. Gizli ve açık düşmanlıklar hep oldu. Dünyanın farklı noktalarına kıyamete kadar Allah'ın adı zikredilecek. Bu nedenle Kur'an kursları ve külliyeler önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.

NAMAZ ADET HALİNE GELMEMELİ

Müslümanların Hicri yılbaşını kutlayarak konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, külliyenin Camiler ve Din Görevlilileri Haftası'nda hizmete açılmasının anlamlı olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı din hizmetlerinden bahseden Yılmaz, camilerin şenlenmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Engellilerin ibadetlerini rahat şekilde yapabilmesi için birçok camide engelleri kaldırdık. Ülke genelinde 85 bin cami var. Engellilere uygun yapılmayan yeni camilere açılış beratı vermiyoruz. Camileri şenlendirmeliyiz. Namaz adet haline gelmemeli. Bu şekilde sıradanlaşır. Açılışını yaptığımız anlamlı mekanı şehre ve ülkemize kazandıran başta ESADER yöneticileri olmak üzere tüm hayırsever Konyalılar'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından plaket takdim törenine geçildi. Program, plaket takdimi ve yemek ikramının ardından sona erdi. 

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.