Kuleli Askeri Lisesi, Yeni Eğitime Başladı

Kuleli Askeri Lisesi, Yeni Eğitime Başladı

Kuleli Askeri Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunu törenle açtı. Yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin de yer aldığı okulun açılış konuşmasını yapan Kurmay Albay Muammer Aybar, okulun eğitim alanında planlanan bütün hedeflerine...

Kuleli Askeri Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunu törenle açtı. Yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin de yer aldığı okulun açılış konuşmasını yapan Kurmay Albay Muammer Aybar, okulun eğitim alanında planlanan bütün hedeflerine ulaştığını belirtti. Törende öğrencilerin hep birlikte okudukları Kuleli Marşı, velileri heyecanlandırdı.

Tarihi lisenin kampüsü içinde bulunan kültür merkezinde düzenlenen törende aileler çocukları ile birlikte yeni dönemi karşıladı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kutlama mesajı okundu. Özel'in mesajının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mesajı okundu. Okula yeni başlayan öğrenciler ile birlikte velilerin de katıldığı törende, emekli Orgeneraller Edip Başer ve Tuncer Kılınç da yerini aldı.

Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar'ın yaptığı açış konuşmasında yabancı öğrencilerden öğretmenlere ve öğrencilere kadar mesajlar vardı. Öğrencilere düzenli ders çalışmaları, mutlaka dil öğrenmeleri ve azimle çalışmaları çağrısında bulunan Aygar, velilere de evlatlarına karşı şefkatli olmaları ve onları emanet ettikleri komutanlarına güvenmelerini istedi. Aygar, "Gururla ifade edebilirim ki okulumuz geçtiğimiz öğretim yılında planlanan tüm hedeflerine başarı ile ulaşmıştır. Bu dönemde öğrencilerimiz aldığı akademik başarıların yanı sıra satranç, güreş ve atış gibi bir çok olimpik spor dalında başarılarını birinciliklerle taçlandırmıştır." dedi.

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk dersini, Prof. Dr. Hikmet Özdemir verdi. Atatürk'ün askeri kimliği, eğitim ahlakı ve başarıları konusunda öğrencileri bilgilendiren Özdemir, öğrencilerden Atatürk'ü örnek almaları çağrısında bulundu. Açılış törenin Gaziler Günü'ne denk gelmesi nedeniyle okul öğrencilerinden Mehmet Eren Azaklı yaptı. Azaklı, Türk milletinin askere adeta düğüne gider gibi gittiğini belirterek şehitlerin ve gazilerin hiç bir zaman unutulmayacağını, onlarla birlikte Türkiye'nin sonsuza kadar yaşayacağını dile getirdi.

Okulun halk oyunları ekibinin Zeybek gösterisi törenin en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Tamamı öğrencilerden oluşan ekibin performansı aileleri coşturdu. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde sınıflarda dereceye giren ve çeşitli yarışmalarda başarılar kazanan öğrencilerin isimleri okundu. Sınıf temsilcilerine flamalarının verilmesinin ardından en genç Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olan Taha Çolak isimli öğrenci konuştu. Genç öğrencinin heyecanlı konuşması veliler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Törinin sonunda 9. sınıf öğrencileri ayağa kalkarak öğrenci sözünü söyledi. Daha sonra üst sınıf öğrencileri Kuleli Marşı'nı hep birlikte okudu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.