Kula Meslek Yüksekokulu Büyüyor

Kula Meslek Yüksekokulu Büyüyor

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu, devri yapılan Tekel binasına atölye yapmak için Kula Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu.Konu ile ilgili açıklama yapan Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M.Salih...

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu, devri yapılan Tekel binasına atölye yapmak için Kula Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M.Salih Yavuzer; “ Okulumuz bu sene 600 öğrenci alım kadrosu açtı ancak 515 başvuru yapıldı. Ek kontenjanlardan gelmesi planlanan sayı ile birlikte meslek yüksekokulumuz da öğrenim görecek olan öğrenci sayısı yaklaşık 1000 civarında olacak. Maliye, Halkla İlişkiler ve İşletme Yönetimi bölümleri dışında bölüm açmak için tesisimiz yeterli değil. Bu eksikliği gidermek maksadıyla yeni tekel deposu diye bilinen alanı yüksekokulumuza devraldık. Burayı eğitim yapılabilir hale getirmek için gereken masraflara finans sağlanması adına bir yaptırma ve yaşatma derneği kurduk.Bu dernek başta Kaymakamlık ve Belediye olmak üzere, öğrenciden en çok fayda sağlayan ilçe esnafıyla da işbirliği içinde olacak. Yapılacak tesisimizin masrafları da bu dernek kanalıyla sağlanacak gelirlerle giderilecek. Amacımız Kula’ya hizmet, öğrencilerimize de en iyi eğitimi sunmaktır.” dedi.

Doç. Yavuzer, yapılacak yeni atölyeler ve açılması düşünülen bölümlerle öğrenim gören öğrenci sayısının artacağını, bu sayede de Kula ekonomisine de katkı sağlanacağını ifade ederek, ilçe halkının üniversiteye daha fazla ilgi göstermesini ve sahiplenmesini istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.