Hâlid Şen

Hâlid Şen

Küfrün sembolleri

Küfrün sembolleri

İlahiyatçıların uyarılarına, cuma hutbelerinde sık sık hatırlatılmasına rağmen 'bizden olmayan' yılbaşı kutlama adetleri hayatımıza iyice girdi... Aileler yılbaşı planları yapıyor, aldıkları piyango biletlerinin umut ve heyecanını yaşıyorlar.

**

Geçtiğimiz haftalarda yılbaşı nedeniyle artan bu dezenformasyona dikkat çekmek için manşet atmıştık; “Sizin dininiz size”.

**

Kur'an'da pek çok ayette, Hristiyanlar'a ve Yahudi'lere benzemeyin, onları dost edinmeyin şeklinde uyarılar var. Yılbaşı özel adıyla yaygınlaştırılan piyanonun haram olduğu da tartışmasız kabul ediliyor. İl Müftümüz Ali Akpınar konuşmasında “Vatandaş bunların haram olduğunu bile bile yapıyor” demişti.

**

Günümüzde bu gibi pek çok konuda, ticarette, siyasette dini kuralları kendimize göre yorumlayıp bir çıkar yol bulmaya çalışıyoruz.

**

Hasan Basri Balcı hoca ise haberimizde İslam beldesinde İslam'ın garip hale geldiğini söylemişti... “Gayri İslami yaşam normal hale geldi. Bir Müslüman kardeşimizin iş yerinde çam ağacı satmasını kabul edemeyiz. 'Beğenmezsen alma' diyemezsin. Bir Müslüman olarak onu satmamakla da yükümlüsün” diyen Hasan Basri Hoca'ya göre Müslümanlar olarak en çok unuttuğumuz konulardan biri de “kafirlere karşı muhalefet. Peygamber efendimiz bir karar alacağı zaman kafirlerin yaptıklarının zıddı olacak şekilde olmasına dikkat eder ve bu şekilde davranılmasını isterdi.

**

Bu konularda en çok sığınılan liman ise 'ben o niyetle yapmıyorum'. Bir Müslüman benim niyetim temiz diyerek kötü işlere bulaşmaması lazım. Aşikar yanlış bir iş yapılıyor ama niyetim temiz deniliyor. Niyetten ziyade şeklen de kendimizi düzeltmeliyiz.

**

Hasan Basri Balcı Hoca'nın şu sözü oldukça önemli: “Müslümanın görevi küfrün sembollerini yaşatmak değil, İslam'ın sembollerini yaşatmaktır”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR