Kudüs Türk yurdudur

Kudüs Türk yurdudur

Birlik Vakfı Konya Şubesi, “Her Cumartesi Birlikteyiz” programlarını ilçelerde de yaygınlaştırıyor.

“İlçelerle Birlikteyiz” programları Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı’nın Seydişehir, Beyşehir ve Doğanhisar’da verdiği “Kudüs İstanbul’dur, Mekke’dir” konferansı ile başladı.

KUDÜS 51 YILDIR İŞGAL ALTINDA

“Kudüs İstanbul’dur, Mekke’dir” konulu konferansta Kudüs’ün tarihi sürecini anlatarak, bugün neden Türk toprağı olması gerektiğine işaret eden NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, “Kudüs neden Mekke? Kudüs neden İstanbul, hatta neden Konya, neden Beyşehir? Cezayir, Tunus, Mısır, Libya, Trablusgarp elimizden çıktıktan sonra sıra Kudüs’e geldi. Kudüs’ü 9 Aralık 1917’de İngilizler işgal etti. İngiliz generali Kudüs’e girerken dünyaya Haçlı Seferleri şimdi sona erdi mesajı verdi. Peki Kudüs elimizden çıkınca ne oldu? Şam, sonra Adana, Antep elimizden çıktı. İstanbul 3 devlet tarafından işgal edildi. Konya, Antalya-Beyşehir üzerinden işgal edildi. Kudüs gitti, İslam coğrafyası bir bir gitti. Siz de gittiniz. Haçlılar 1. Haçlı Seferinin sonunda 1090 yılında Kudüs’ü işgal ettiler. Müslümanlar Kudüs’teki Haçlı hakimiyetine ancak 88 yıl dayanabildi. Kudüs şimdi 51 yıldır Yahudilerin elinde” diye konuştu.

KUDÜS KUTSAL BİR BELDEDİR

Kudüs’ün bizim için miracın, gece yolculuğunun şehri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arabacı, “Kudüs Müslümanlar için mübarek bir belde. Çevresi ile beraber Kur’an’ın bereketli kılındığını belirttiği belde. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi, peygamberler şehri. Kudüs’ü, Harem-i Şerif beldesini gezerken, birçok peygamberin ayak izlerine basarsınız. Kudüs kutsanır, kutsal beldedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.