‘Kudüs Osmanlı’nın emanetidir’

‘Kudüs Osmanlı’nın emanetidir’

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve 15 Sivil Toplum Kuruluşu Cuma namazından sonra İsrail zulmüne karşı Kapu Camii önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek katıldı. Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilen basın açıklaması yapan Yusuf Bahçacı, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Bahçacı, “Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemizdir. Mescid-i Aksa müminlerin haykırışı, müminlerin niyazıdır. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır,. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, bu sefer gözlerini Mescid-İ Aksa’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar” dedi. Müslüman Müslümanın kardeşidir diyen Bahçacı, Kardeşlerimize ve İslam’a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmanın bizlerin görevi olduğunu belirtti. Bahçacı, "Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmişve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs’e 1948’den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam’a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut  almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye’yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana dek dik duruşumuzu Allahın izniyle sürdüreceğiz. Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah’ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar” sözlerini kullandı.

KUDÜS HZ.ÖMER'İN EMANETİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekil Ahmet Sorgun ise şöyle konuştu: “ Biz bugün Cuma namazımızı huzur içerisinde eda ettik. Ancak ne yazık ki Kudüs’te cumalar eda edilemiyor. Kudüs bize Hz. Ömer’in emanetidir. Kudüs bize Osmanlı’nın emanetidir. Mescid-Aksa bizim ilk kıblemizdir. Kudüs’te bugün ne yazı ki huzur ve sukün yok. Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Kudüs selamet yurdu olana kadar elimizden geleni yapmamız lazım. Bu duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.