KUDÜS İSLAM ŞEHRİ OLARAK KALACAK

KUDÜS İSLAM ŞEHRİ OLARAK KALACAK

Saadet Partisi öncülüğünde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Kudüs mitinginde terör devleti İsrail protesto edildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu, "Kudüs sonsuza kadar İslam şehri olarak kalacak" dedi

 Başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgal devleti İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı sonrası başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede Müslümanlar sokaklara ve meydanlara indi. Hak-İş, Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halka hitap etti.UDÜS SEVDALILARI AKIN ETTİ

Saadet Partisi'nin organize ettiği "Kudüs İslam'ındır" mitingi için Yenikapı'ya yüzbinlerce Kudüs sevdalısı akın etti. Filistin'e destek mesajları içeren atkılar takan, kelime-i tevhid bayrakları taşıyan birçok vatandaş, sık sık tekbirler getirerek "Hamas'a selam direnişe devam", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El-Aksa" sloganları attı. Alana kurulan dev platformda Kubbet'üs Sahra figürü, Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in dev portreleriyle Filistin bayrağı yerleştirildi. Saat 13.00'te başlaması öngörülen miting sağanak nedeniyle 14.30'da başladı.

KUDÜS İSLAM ŞEHRİ OLARAK KALACAK

Vatandaşlara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu, "Herkes Amerika ne der diye endişelenirken, Meclis kürsüsünden bana ne Amerika'dan diyen Necmettin Erbakan'ın talebeleri sizlere selam olsun. Ey zalimler, ey siyonistler Kudüs ezelden ebede İslam şehridir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bile. Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadığının mesajını verdiniz. Kudüs sadece bir şehir bir mekan değil. Bir davadır bir sevdadır. Zülme karşı direnişin simgesidir. İlk kıbledir. İlk istikamettir. Karanlıktan aydınlığa yürüyüşün adıdır. Gazze için Batı Şeria ve Ramallah için ve hepsinden önemlisi başkenti Kudüs olan Filistin için buradayız. Yeryüzünün tüm mazlumları için küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz. Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Kudüs Müslümanların nerede durduğunun neye hizmet ettiğinin göstergesidir. Bu sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Kudüs'ün işgal altında olması Araplar ve İsrail arasında bir mesele de değildir. Kudüs tüm Müslümanların meselesidir" dedi.

17-6-013.jpg

KUDÜS İÇİN KÜRESEL İNTİFADA ÇAĞRISI

Kudüs'ün Osmanlı döneminde her huzurlu dönemini yaşadığını kaydeden Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ne zamanki Kudüs Haçlı zihniyetin eline geçti huzurun yerini kargaşa, hoşgörünün yeri baskı ve dayatma aldı. Selahattin Eyyubi ile Kral Richard arasındaki farkı anlamalıyız. Avrupa'dan gelen ordular Kudüs'ü işgal ettiler ve katliamlar yaptılar. Selahattin Eyyubi'nin yüzü hiç gülmedi bu yüzden. Selahattin Eyyübi Kudüs'e adalet ve huzur getirdi. Ne zaman Osmanlı gücünü kaybetti. Bölge emperyalist ülkelerin oyuncağı haline geldi. Bu kutsal şehri savaş ve çatışma diyarına döndürdüler. Aynı despot zihniyet büyük İsrail'i kurmak için her şeyi meşru görüyor. Irkçı emperyalizm adım adım hedefine yürürken biz neyle uğraşıyoruz. Siyonistler ve onların destekçileri Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ederken biz neyle meşgülüz. Küresel kuşatmaya, küresel bir intifada ile karşı cevap verebiliriz. Farklılıklarımızı ve ihtilaflarımızı kaşıyarak değil, bir olmak zorundayız. Kudüs'ün kurtuluşunu gerçekten istiyorsak, süslü laflarla değil, güçlü ittifaklarla çalışmalıyız."

İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KESİLMELİ

İsrail ile diplomatik ilişkilerin bir an önce kesilmesi çağrısında bulunan Karamollaoğlu, "İslam Birliği Teşkikatı bundan 40 yıl önce Kudüs'ü korumak için kurulmuştur. Şu an Türkiye dönem başkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanın açıklamalarından memnunuz fakat bu yeterli değil. İslam aleminin kararlı ve onurlu bir duruşa sahip olması gerekiyor. 1974 yılında Erbakan hocanın kararlı tutumu bize toprak kazandırdı. ABD'nin ambargosu bize kendi ayaklarımız üzerinde durmamıza vesile oldu. Bu dik duruş bize ittifak kazandırdı. İsrail ile diplomatik ilişkiler kesilmeli. Müslümanlar İsrail ve ABD ürünlerine bir boykot girişiminde bulunmalıdır. En çok endişelendikleri şey boykottur. Biz bunda samimi olmalıyız. ABD'nin ve İsrail'in ürünlerine boykot yapalım diyoruz fakat ciddi bir destek görmüyor. Uzun vadeli planlarımız da olmalı" diye konuştu.

17-5-010.jpg

İSLAM BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ KURULMALI

"İslam Birleşmiş Milletleri mutlaka kurulmalıdır" diyen Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İslam ülkeleri arasında en rahat işbirliği ekonomik ve ticari sahada olmalıdır. Biz kendi aramızda müşterek bir para birimi oluşturmalıyız. Neden ABD'nin ve AB'nin para birimi ile ticaret yapıyoruz. Biz böyle bir oldu bittiyi kabul etmeyeceğiz. Bu sinsi ve tehlikeli girişimi er ya da geç tarihin çöplüğüne mutlaka atacağız. Bizim inancımızda karamsarlığa ve yeise yer yok. Karanlığın en yoğun olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Bugün Yenikapı'da ortaya koyduğunuz bu asil duruş şafağın yakın olduğunu göstermektedir. Sizler bugün burada zalimlere meydan okudunuz. İnşallah bu zulmü elimizle durduracağınız günler mutlaka gelecektir. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti er yada geç mutlaka kurulacaktır. Allah yar ve yardımcınız olmuştur. Zafer inananlarındır, zafer yakındır."

KUDÜS İÇİN CİHAT DEVAM EDECEK

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Kıyamete kadar Kudüs'ün eteklerinde cihat devam edecek. Bazen yenileneceğiz, bazen yeneceğiz. Bazen Mescid-i Aksa'ya saldırılar artacak. İmtihanımız ve mücadelemiz hep devam edecek. Hepinizi Kudüs davasına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, "Amerika stratejik müttefik der ülkemizi parçalamaya çalışır. Biz Kudüs'e sahip çıkmak için bu meydandayız. Allah'tan başkasına boyun eğmeyeceğiz. Biz biran önce NATO'dan çıkmalıyız. İslam düşmanı bir oluşumun içerisinde neden hala duruyoruz. Kudüs için çalışmaya devam etmeliyiz. Erbakan hocamızın açtığı cihat yolunda devam etmeliyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Grup Tillo konseri verildi. Mitingin sonunda Hamas Lideri İsmail Haniye, canlı bağlantı ile mitinge katıldı.

HALİD ŞEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum