Küçükbezirci Konya  için bir değerdi

Küçükbezirci Konya için bir değerdi

Geçtiğimiz yıl vefat eden merhum Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci, kendisinin kurduğu Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği'nde düzenlenen bir programla anıldı. Arkadaşları Küçükbezirci için “Konya için bir değerdi” dedi

Gazeteci-Yazar, Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği Kurucusu Seyit KüçükBezirci, Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneğinin düzenlendiği “Seyit Küçükbezirci’yi Ölümünün 1. Yılında Anma ve Vefa Günü” programıyla anıldı. Programda Seyit Küçükbezirci’nin Konya Fikir, Sanat ve kültür hayatına katkıları, gazetecilik ve köşe yazarlığı yönleri hakkında konuşmalar yapıldı. Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa, Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, yönetim kurulu, dernek üyesi yazarlar, gazeteciler, akademisyenler fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Seyit Küçükbezirci’nin oğlu Cengiz Küçükbezirci ve torunu Seyit Alper Küçükbezirci katıldı.

TAM ANLAMIYLA KONYA AŞIĞIYDI

Programın açılışını yapan Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, “52 yıl önce tanıştık, yarım asırlık tanışıklığımızda hayran kaldığım nadir insanlardandı. Konya fikir sanat adamları derneğinin kuruluşunda birlikte çalıştık. Asla ezberci biri değildi kimseyi taklit etmez, çok özgün bir insandı.” İfadelerini kullandı.

O bir Konya Profesörüydü konusuyla Küçükbezirci’nin Konya’ya sahip çıktığına değinen Prof. Dr. Caner Arabacı” Konya’yı anlama ve anlatma açısından iki önemli özelliği vardır Seyit abinin birincisi Miryokefelon zaferine sahip çıktı, ikincisi Konya’nın Osmanlı’ya destek olduğunu ve ayakta tuttuğunu anlatmış ve bunu her yıl kutlayarak gelenek haline getirmiştir.”

O bir koleksiyoncuydu konusuyla Küçükbezirci’nin en önemli yönünün güvenilir olmasına değinen Bekir Şahin ”En önemli yönü güvenilir bir sığınak olması. Kendi arşivini ve lise dönemi öğretmeni olan Cahit Hocanın arşivini de Konya’ya bağışladı. Kendisi tam anlamıyla bir Konya aşığıydı.” diyerek sözlerini noktaladı. O bir Edebiyatçı-folklorcu konusuyla Seyit Küçükbezirci ile yakın dostluklarından bahseden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu” Onu 3-5 dakikaya sığdıramam ben onun abisi gibiydim. Cahit hoca o dönem benimde hocamdı, Seyit’in Özlem dergisine yazdığı edebiyat yazısını desteklemişti hatta tutarsa Konya’da Edebiyat yazısı serüvenini sen başlatacaksın demişti. Öylede oldu. Hemen hemen her gün bir yerel gazete almaya çalışırım ama açık konuşmak gerekirse Yeni Meram gazetesini Seyit’in pazartesi yazıları için hiç kaçırmazdım” diyerek Allahtan rahmet diledi.

TAM BİR KONYA BEYEFENDİSİYDİ

O bir Gazeteci başlıklı konusuyla Gazeteci Duran Çölcü “Meslek hayatımda 30 yılı aşkın varım ve Seyit Hocamdan çok şey öğrendim. Mesleğimde adeta beni tamamladı. Mesleki etik ve ahlaki kurallara uymamızı isterdi ve dik duruşluydu” diyerek bir gazeteci olarak üstadına hayranlığını dile getirdi. Seyit Küçükbezirci’nin öğrencisi olan Halime Bal “O Bir Öğretmen” başlıklı konusuyla Küçükbezirci’nin öğretmen sıfatını tam anlamıyla taşıdığını ve kendisine neler kattığına değindi. Halime Bal “ Seyit hocamı hep bir çınara benzettim. Her dalında yaprağında öğrencileri vardı. İdealist ve aynı zamanda çok hoşgörülüydü. Güçlü ve dimdik durmayı ben ondan öğrendim. Tam bir Konya beyefendisiydi. Zilini çalmasını istemediğim tek ders Seyit hocamın dersiydi” dedi. Vefa Günü programına katılan Seyit Küçükbezirci’nin torunu Seyit Alper Küçükbezirci ise, torununun gözünden Seyit Küçükbezirci başlığı altında dedesinin kendisine vasiyet ettiği kitabin önsözünü okuyarak başarılarını anlattı. Programda Seyit Küçükbezirci hakkında hazırlanan belgesel seyredildi. Katılımcılara söz hakkı verilmesinden ardından, Seyit Küçükbezirci’nin torunu Seyit Alper Küçükbezirci’nin yazdığı “O Bir Gazeteci Seyit Küçükbezirci” adlı kitap programa katılanlara dağıtıldı. Program günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.