Küçük yazar ilk kitabını çıkardı

Küçük yazar ilk kitabını çıkardı

Orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Şevval Yalçınkaya, Beçasö Operasyonu adını verdiği ilk kitabını yayınladı. 

Orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Şevval Yalçınkaya, Beçasö Operasyonu adını verdiği ilk kitabını yayınladı.  Yalçınkaya, ilk kitabını Morena Yayınevi’nde düzenlediği imza günü ile sevenleriyle buluşturdu. Burada konuşan Şevval Yalçınkaya, “Çok küçüklükten beri yazı yazıyordum.  Hep küçük küçük makaleler şeklinde yazıyordum fakat hiç böyle uzun bir yazım olmamıştı.  Bazı makalelerim gazete ve dergilerde yayınlandı. Bir kez de uzun soluklu bir roman yazayım dedim. Bu kararı aldıktan sonra da gerisi geldi. Zaten yazdıkça yazıyorsun. 7-8 yaşından beri yazıyorum. İlk hikayelerim anne sevgisi ile ilgili idi. Sonra öykü yazmaya başladım. Kendimi geliştirmeyi sürdürdüm. Kitabı yaklaşık 3 ayda yazdım. Yazdıktan sonra 6 ay kadar yayınevi araştırma, bulma süreci sürdü” dedi.

YAŞITLARIM ÇOK KİTAP OKUSUNLAR

Kitapta, yeni tanıştığı arkadaşları ile bir sırrı çözmeye çalışan bur arkadaş gurubunun anlatıldığını ifade eden Yalçınkaya, “Romanımda bu arkadaş grubunun gizli görevi çözme çalışmalarını anlatıyorum. Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’nda okuyorum. Arkadaşlarımın bazıları kitap yazacağıma inanmadı, bu beni hırslandırdı. Bazıları da zaten biliyordu benim yazı yazdığımı, tebrik ettiler. Farklı tepkiler aldım.

Bu kitabımı bastırır bastırmaz hemen yeni kitabıma başladım. 5-6 sayfasını yazdım bile hatta. Bu kitabımda ana karakter kız idi ama yeni kitabımda bir erkek. İnternet kullanmadığını ifade eden Yalçınkaya, “Çok kitap okuduğum için kitap yazabiliyorum. ayda 10-12 kitap bitirmişliğim var. Yaşıtlarıma tavsiyem, gerçekten çok kitap okusunlar. TEOG için de kitap okuma çök önemli bir etken. Bu sınavda anlamaya dayalı çok soru var. Sadece test çözmesinler. Kitabıma ulaşmak isteyenler Morena Yayınevi’nden, sanal satış sitelerinden ve diğer kitapçılardan ulaşabilirler” ifadelerine yer verdi.

KİTAPLA İÇ İÇE BÜYÜDÜ

Anne Serpil Yalçınkaya da imza gününde yaptığı konuşmada, “Evimizde televizyon yok. otuma odamızda kitaplığımız var. Sürekli kitaplarla iç içeyiz. Şevval de bebekliğinden beri kitaplarla iç içe. Beyaz Bulut ve benzeri dergilerde yazıları yayınlandı. Yazdığı yazılar çok beğeniliyordu. Bizlerin ve çevresindekilerin desteği ile böyle bir kitap yazdı. Kitabında bilmediğimiz kelimeler vardı. Hiç müdahalede bulunmadık. Kendisi Yazarlar Sevim Ak ve Behiç Ak hayranı. kendileri ile tanışmayı çok istiyor” dedi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum