Küçük Salonlar İçin Perde Önerileri

Küçük Salonlar İçin Perde Önerileri

Küçük Salonlar İçin Perde Önerileri

Evde yaşam olduğunun işaretlerinden biri olan  küçük salonlarda ayrı bir öneme sahiptir.

 

Evidea salon dekorasyonu önerileri, perde seçiminde zorlananlara birçok dekorasyon önerisi sunuyor. Son derece önemli olan ve mekanın büyüklüğü ve ışık alma oranını etkileyen perdeler, salonlarda iyi bir görünüm elde edilmesi açısından önemlidir. Son yıllarda bir furya halinde tercih edilen stor perdeler zaman zaman moda olsa da popülerliğini yitirmeye başladı. Bu durum da salonlarda perde seçiminin öne çıkmasını sağladı. Küçük salonda kullanılacak perdeler son derece önemli olan görünümün temeli olduğu için bilinçli seçilmelidir.

 

Düz Renkler Tercih Edilmeli

 

Küçük salonlarda rengarenk ya da iki renkli perdelerin tercih edilmesi pek şık görünmez. Bu yüzden açık renk ve düz renkli perdelerin tercih edilmesi daha önemlidir. Perde modelleri son derece farklı olduğu gibi, kalite farklılıkları da vardır. Şık bir salonda perdelere yapılan masraflar da artmaktadır. Çünkü kaliteli bir perdenin fiyatı yüksektir. Pazarlarda satılan perdeler de vardır. Bunlar iş görse de çoğu kadın geçici olarak bu perdeleri tercih etmektedir.

 

Fon Perdeler Sade Olmalı

 

Yeni evlenenlerin favorisi olan seçimi de önemlidir. Bu perdeler bir nevi süs perdesi olarak kullanıldığı için çoğu zaman bir güneşlik gerekmeyebilir. Perde seçiminde tercih edeceğiniz birçok detaydan önce koltuk ve halılarınızla uyumlu olması önemlidir. Bu yüzden düz renk bir salon için desenli perde hoş görünse de bu odanızı daha küçük hale getirebilir.

 

Hazır Perdeler

 

Az önce de bahsettiğimiz gibi stor perde modası artık geçtiği için klasik perdeler her zaman daha önemlidir. Hazır perde kullanımının yaygın olduğu günümüzde, pencerenizin ölçüsüne göre alacağınız hazır perdeler, kullanışlılık açısından pratiktir. Çünkü hem ucuz hem de hızlı sahip olunabilirdir. Ama özel yapım perdeler biraz daha uzun sürede teslim edildiği için işçilik fazladır ve bu durum fiyatı da etkiler.

 

İyi bir salon dengeli görünen bir salondur. Bu yüzden salonda kullanılan perdeler ve perde aksesuarları  seçerken abartılı durumlardan kaçınılması en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.