Küçük Kamyonetten 19 Suriyeli Kaçak Çıktı

Küçük Kamyonetten 19 Suriyeli Kaçak Çıktı

Edirne’de polis tarafından durdurulan küçük bir kamyonetin içinden 19 Suriyeli kaçak çıktı. Yaklaşık 4 yıldan bu yana iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçışlar devam ediyor. Rejim güçleriyle muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda...

Edirne’de polis tarafından durdurulan küçük bir kamyonetin içinden 19 Suriyeli kaçak çıktı.

Yaklaşık 4 yıldan bu yana iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçışlar devam ediyor. Rejim güçleriyle muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda milyonlarca Suriyeli, ülkesini terk ederek komşu ülkelere sığındı. IŞİD militanlarının hızla ilerleyişi karşısında Türkiye’ye doğru olan insan akını arttı. Canını kurtaran Suriyeliler, önce komşu illere yerleştirildi. Bu ülkeden gelen bir kısım insanlar ise İstanbul’a ulaştıktan sonra Avrupa ülkelerine geçmek üzere yasa dışı yolculuğa çıktı.

Türkiye’nin, Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu kenti Edirne’ye gelen kaçaklar buradan sınır bölgesine hareket ediyor. Kaçaklar, çoğu zaman sınırı geçemeden güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor. Avrupa ülkelerine geçmek üzere Edirne’ye ulaşan 19 kişilik Suriyeli kaçak grubu da hayalini gerçekleşmeden polis tarafından yakalandı.

Talatpaşa Mahallesi üzerinde çok sayıda insanın içinde olduğu şüpheli bir aracı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Çok sayıda polis ekibi aracı yakalamak için harekete geçti. Kısa süren kovalamacanın ardından araç Dar’ül Hadis Caddesi üzerinde yakalandı. Aracın kapılarını açan polis, 19 Suriyeli kaçakla karşılaştı. Kaçaklar, önce Manyas Polis Merkezi'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Edirne Devlet Hastanesi’ne sevk edilen şahıslar, Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.