KTÜN öğrencilerinden  TÜBİTAK’ta önemli başarı

KTÜN öğrencilerinden TÜBİTAK’ta önemli başarı

Konya Teknik Üniversitesi, ‘2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ Konya Bölge Sergisinde farklı kategorilerde 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülükle önemli bir başarı elde etti

Konya Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen, ‘2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ Konya Bölge Sergisinde farklı kategorilerde 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülükle önemli bir başarı elde etti. Öğrencilerin, ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ Konya Bölge Sergisi ödül töreni gerçekleşti. Konya bölgesindeki Afyon, Antalya, Burdur, Isparta ve Karaman illerindeki üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışma Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik olmak üzere 9 kategoride düzenlendi. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Furkan Deniz, danışmanlığını Doç. Dr. Murat Ceylan’ın yaptığı “Artırılmış Gerçeklik ile Elektronik Laboratuvarı Eğitimi” isimli projesi ile ‘Eğitim’ kategorisinde birincilik elde etti. Yine Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Seranay Uslu, Şebnem Nur Barlak ve Eda Akın’ın Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Nas danışmanlığında yaptığı “Su Kalitesi İzleyebilen ve Su Numunesi Alabilen Otonom Yüzey Aracı (ASV) Tasarımı: Hemiptera” adlı projesi  ‘Enerji ve Çevre’ kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Böylelikle bölge yarışmalarında birincilik alan bu projeler, Eylül ayında TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilecek olan final yarışmasında da yarışmaya hak kazandı.

‘ENERJİ VE ÇEVRE’ KATEGORİSİNDE ÜÇÜNCÜLÜK

Çevre Mühendisliği Öğrencileri Furkan Taşkın ve Furkan Dektaş’ın Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Selim Doğan danışmanlığında geliştirdikleri “AVM ve Camilerde Yağmur Suyu Hasadı” isimli projesi ‘Enerji ve Çevre Kategorisinde’ ikincilik ödülünün sahibi olurken, Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aslıhan Öztürk ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hacı Yasin Akıncı’nın İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Suştan Keskin ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Emin Argun danışmanlığında yaptıkları “Çimento Malzemesi Olarak Atık Döküm Kumu Kullanılarak Beton Yapılarda Sensör Amaçlı Kullanılabilecek Karbon Kompozit Eldesi” projesiyle ‘Enerji ve Çevre’ kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Murat Gümüş ise bölge seçmelerinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Aydoğdu danışmanlığında yürüttüğü “Üniversal Sürücü Tasarımı” isimli projesi ile ‘Makine İmalatı ve Otomotiv’ kategorisinde finale kalma başarısını gösterdi.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yarışmada derece alan öğrencileri tebrik ederek, “Öğrencileri bilime ve araştırma yapmaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ bölge sergisinde farklı kategorilerde derece alan öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki kıymetli öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin bu azim ve kararlılıkları önümüzdeki dönemde önemli projeler ortaya koyacaktır. Konya Teknik Üniversitesi olarak öncelikli hedefimiz hem akademik hem de teknoloji alanında üstün başarılar elde eden üniversite olmaktır. Üniversitemiz bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de pek çok farklı platform ve yarışmalarda elde edilen başarılarla adını duyurmaya devam edecektir.” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.