KTO'da akademik yıl başladı

KTO'da akademik yıl başladı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına düzenlenen törenle başladı.

KTO Karatay Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, KTO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

"TÜRKİYE'DE İLK OLAN ENERJİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ'NÜ ÜNİVERSİTEMİZE KAZANDIRDIK"
Törenin açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, "Üniversitemiz Konya Ticaret Üniversitesi’nin kurduğu bir üniversite olması bakımından özellikle hem nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak, hem de istihdam edilebilirlik konularına dikkat ettiği için geçtiğimiz yıl Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik ile Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Mühendisliği bölümlerini üniversitemize kazandırmıştık. Bu yıl da Türkiye’de bir ilk olan İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde Enerji Yönetimi Bölümü’nü üniversitemize kazandırdık. Bölümdeki ilk öğrencilerimiz bu yıl hazırlık okuyacaklar” dedi.

“KONYA’NIN VİZYONUNA KATKI SAĞLAYAN BİR ÜNİVERSİTE OLUŞTURACAĞIZ”
KTO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Üniversitemizi Konya’nın dünyaya açılan vizyonuna katkı sağlayan, toplumun beklentilerini karşılayan dinamik bir kuruma dönüştüreceğiz. Gelecek iki yıl içerisinde 2016-2017 eğitim öğretim yılına kadar kapalı ve açık spor tesisini, kongre binasını ve bir eğitim bloğunu da bitirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte bu sene Kız Öğrenci Konut Evi de hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki yıl itibari ile erkek öğrencilerimiz için de konut evini hizmete açacağız. Sağladığı birlik ve beraberlik ruhuyla gelecek hedeflerine hızla ilerleyen Konya’da tüm kurumlarımızın KTO Karatay Üniversite’mizin hedeflerini gerçekleştirmesi için her türlü desteği vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“KENDİNİZİ HER DÖNEM YENİLEMEK VE YOLUNUZA DEVAM ETMEK ZORUNDASINIZ”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da konuşmasında, öğrencilere kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söyleyerek, “Biz de dahil, bizden daha önceki dönemlerde olsaydınız bir eğitim alırdınız ve aldığınız eğitim sizi emekli etmeye yeterdi. Öğretmen, mühendis, bir konuda uzman biri olurdunuz ve aldığınız bilgi sizi emekli etmeye yeterdi. Şu anda aldığınız bilgi sizi hiçbir şekilde emekli etmeyecek. Kendinizi her dönem yenilemek ve yolunuza devam etmek zorundasınız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Ödül takdiminin ardından Sermaye Piyasası Kurul Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, öğrencilere ilk dersi verdi. KTO Karatay Üniversitesi’nde 2 bin 550 lisans ve ön lisans öğrencisi, 66 öğretim üyesi ve 134 öğretim elemanı yeni akademik yıla başlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.