KTO Münih'e çıkartma yaptı

KTO Münih'e çıkartma yaptı

Konya Ticaret Odası (KTO) Konya’nın dış ticareti geliştirme faaliyetleri çerçevesinde yurt dışı fuar organizasyonları düzenlemeye devam ediyor. KTO üyelerinden 24 kişilik heyet Münih Mücevher Fuarı’na katıldı

Konya Ticaret Odası 20. Meslek Komitesi üyelerinden 24 kişilik bir heyet Almanya’da gerçekleştirilen Münih-2015 Kuyumculuk ve Mücevher Fuarı’na katıldı. Organizasyon kapsamında heyet Münih Ticaret Odası ve MÜSİAD Münih Temsilciliği’ni de ziyaret etti. Altın, mücevherat ve saat imalatı toptan perakende ticareti yapan 20. Meslek Komitesi’nden heyet dünya çapında birçok toptancı ve perakendeci, değerli taş ve mücevher üreticilerinin buluşturulduğu fuarda en son moda tasarımlarını görme fırsatı buldular. Üretim teknolojisi ile ilgili gelişmeleri yerinde inceleyerek katılımcı firmalarla iş görüşmeleri yaptılar.

FUARLAR TİCARETİMİZİ GELİŞTİRİYOR

Konya Ticaret Odası heyeti fuar programı çerçevesinde Münih Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Konya ve Almanya arasında ikili işbirliğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Buradaki programda heyete Türkiye Münih Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu ve Cevdet Baykal da eşlik etti. Münih Ticaret Odası yetkilisi Gabriela Vetter, Almanya’nın fuarlar sayesinde büyüme ve gelişme gösterdiğini, AB içerisinde bölge ekonomisi güçlü olan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Türkiye ve Konya ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını Vetter, Konya heyeti ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının Türkiye-Almanya ekonomisi açısından fayda sağladığını ifade ederek fuarlar sayesinde karşılıklı işbirliğinin geliştiğini ifade etti.

Fuar ziyareti ve üyelerinin yurtdışı fuarlarının katılımları ile ilgili bir değerlendirme yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk daralan dünya pazarında yeni pazarlar bulmanın fuarlardan geçtiğini, bu nedenle üyelerinin yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılımlarını sağlamak için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Öztürk, “Konya Ticaret Odası üyelerinin yeni pazarlara açılmasında Almanya fuarları önemli bir rol oynamaktadır. Bu fuarları üyelerimiz ve Konya için dünyaya açılan kapı olarak görmekteyiz. Almanya’da düzenlenen fuarlara katılarak, hem tüm dünyadan firmalarla Konyalı firmaları bir araya getiriyoruz. hem de Konya’nın fuarcılık merkezi olma yolunda tecrübelerimizi artırıyoruz” dedi. Münih-2015 Kuyumculuk ve Mücevher Fuarı’na katılan KTO üyeleri de fuarın ikili iş görüşmelerinin ve bölgede yapılan ziyaretlerin sektörler açısından büyük fayda sağladığını, gelecek dönemde Konya’nın ve sektörlerinin ticaret hacmini genişletmesine katkı sağlayacağını ifade ederek, fuar organizasyonları dolayısıyla Konya Ticaret Odası yönetimine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.