KTO Karatay'dan Merhaba'ya ziyaret

KTO Karatay'dan Merhaba'ya ziyaret

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar ve Meram Eske Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti

Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, hazır bulundu.  (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, fakülte hakkında Sarıkulak'a bilgiler verdi. Çınar, fakültenin 2012 yılında kurulduğunu ve yıldan yıla gelişim gösterdiğini belirtti. Eğitime ilk kez iç mimarlık bölümü ile başladıklarını hatırlatan Çınar, şunları kaydetti: “Daha sonraki yıllarda grafik, geleneksel Türk sanatları ve resim gibi bölümler de açtık. 600 öğrenciye ulaştı. Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı verdik. Türkiye'de toplam 50 vakıf üniversitesi bulunmaktadır. Mimarlık taban puanı sıralaması bakımından üniversite olarak ilk 3'ün içinde yer almaktayız. Teorik ve pratik eğitimlerle, öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamanın telaşı içindeyiz. Bağlı olduğumuz odalar ve sektör danışmanlarımız var. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız gerek staj gerekse iş olanaklarını buradan temin edebiliyorlar.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilere çalışmalarında başarılar diledi.

2-2-019.jpg

ÜNİVERSİTE HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İletişim Koordinatörü Mehmet Özçelik ve beraberindeki heyet, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ve Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar hazır bulundu. Mehmet Özçelik, Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak’a KTO Karatay Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan ‘Direniş Karatay’ isimli kitabı hediye ederek üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. KTO Karatay Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nin açıldığını ifade eden Özçelik, “Üniversite olarak 90 bin metrekare alana ulaştık. Yeni birimler açılıyor. Karatay ilçesinin kötü bir imajı vardı. Üniversitemiz o bölgeye değer kattı. Üniversitemiz ‘En güvenli üniversite’ seçildi. Üniversitemiz bünyesinde en yüksek 10-12 bin öğrencinin eğitim almasını planlıyoruz. Türkiye’de doluluğu en yüksek olan vakfı üniversitelerinden biriyiz. Yüzde 99,6 doluluğu ulaştık. Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Ömer Sarıkulak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “KTO Karatay Üniversitesi’nin başarılarını yakından takip ediyoruz.” dedi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.