KTO Karatay’da Vı. Sosyal Hizmet Eğitimi Çalıştayı

KTO Karatay’da Vı. Sosyal Hizmet Eğitimi Çalıştayı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde VI. Sosyal Hizmet Eğitimi Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitede gerçekleşen çalıştay, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Okulları Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şubesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlendi. Prof. Dr. Hakan Acar’ın moderatörlüğünde başlayan ve 7 oturumda gerçekleşen çalıştaya, 19 üniversiteden 27 öğretim üyesi, UNİCEF’den bir uzman ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinden 3 sosyal hizmet uzmanı olmak üzere toplam 31 kişi katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye’de sosyal hizmetler alanı yeni kurum kuruluş ve ihtisas hizmetleriyle genişlemekte, bu alana ilgi artmakta ancak sosyal hizmet eğitiminde tersine bir durum yaşanmaktadır. Çok sayıda alt yapısız bölüm, açık öğretim eğitimi, doğru tanımlanmamış ön lisanstan lisans programlarına geçişler ve aşırı öğrenci kontenjanları sosyal hizmet eğitiminin ciddi sorunları arasındadır. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü tam da sosyal hizmet eğitiminde bu sorunların büyüdüğü bir zamanda kritik bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi hakkında bilgi veren ve üniversitenin nitelikli akademik kadrosu ile öğrencilerini beklediğini belirten KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Siz değerli katılımcıların fikir ve önerileriyle sosyal hizmet eğitimi daha nitelikli hale gelecektir. Çalıştayın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal hizmetin, modern toplumlarda gittikçe yaygınlaşan, toplumların refah düzeyinin yükselmesi yönünde sorunları tespit eden ve çözüm önerileri geliştiren, insan hakları ve sosyal adaletin sağlanması için birey, aile ve toplum temelinde bilimsel yöntem ve tekniklerle çalışmalar yapan bir disiplin olduğu belirtildi. KTO Karatay Üniversitesi de sosyal devlet anlayışı çerçevesinde kendisine daha prestijli bir mevki bulabilen sosyal hizmetin alan eğitiminde yaşanmakta olan güncel sorunları ve bu sorunlara özgü çözüm önerilerini gözden geçirip, sosyal hizmet eğitiminin geleceğine yönelik yol haritası oluşturmak amacıyla bu çalıştayı düzenlediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.