KTO Karatay'da kayıt heyecanı

KTO Karatay'da kayıt heyecanı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı kayıtları başladı.

KTO Karatay Üniversitesi’ne LYS sonuçlarına göre 654 öğrencinin kayıt yaptıracağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Torlak, "Dolayısıyla yaklaşık 2 bin 500 öğrencimiz olacak. Ek yerleştirmede de öğrenci alacak bölümlerimiz var. Grafik Tasarım, Enerji Yönetimi, İşletme, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Uluslararası Ticaret, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknolojı Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacağız. Ayrıca Geleneksel Türk Sanatları bölümüne özel yetenek sınavı yapılacak. Bu sınavla kazanacak yaklaşık 20 öğrencimiz kayıt yaptıracak. Böylece yüksek lisansları da dahil ettiğimizde 3 bin civarında bir öğrenciyle yeni döneme başlayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ SAYISIYLA BİRLİKTE FİZİKSEL MEKANLARDA GELİŞTİ”
KTO Karatay Üniversitesi olarak iş dünyasıyla ilişkileri güçlendirmek, bütün çabalarımız öğrencilerin okurken iş dünyasıyla daha güçlü bir ilişki kurmasını sağlamak olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, “Bunun için öğrencilerimizin gerek stajlar ve gerek dersler, gerek ders dışı aktivitelerle iş dünyasına yaklaşmalarını bekliyoruz. Zaman zaman iş dünyasından kişileri de buraya davet edeceğiz. Bunu biraz daha arttırmayı planlıyoruz, onlarda tecrübelerini, birikimlerini öğrenci arkadaşlarla paylaşmış olacaklar" şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Torlak, öğrenci sayısıyla birlikte hem fiziksel mekanların geliştiği, aynı zamanda da akademik kadronun artırıldığını belirterek, “Kampüsümüzde ek binalar, sosyal tesis ve kafeterya binamız, kütüphane, enstitü ve dersliklerimizin olduğu 2. blok tamamlandı ve faaliyete geçti. KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından üniversitemize 100 metre mesafede KTO Karatay Üniversitesi Kız Öğrenci Konuk Evi açıldı, ev rahatlığında stüdyo daire şeklindeki konuk evimiz bu eğitim döneminde kayıt almaya başladı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.