KTO Karatay Üniversitesi Sektör Danışmanlığı Projesi

KTO Karatay Üniversitesi Sektör Danışmanlığı Projesi

KTO Karatay Üniversitesi "Sektör Danışmanlığı" projesi, İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği üyelerine anlatıldı

Üniversite-özel sektör işbirliğinde yeni bir modeli hayata geçiren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve KTO işbirliği ile gerçekleşen "Sektör Danışmanlığı" projesi, İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği üyelerine anlatıldı.

Mezun İlişkileri Uzmanı Tülin Gökçil, "Sektör Danışmanlığı" projesi KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi bünyesinde uygulanan program hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Gökçil, "Sektör Danışmanlığı" projesiyle birinci sınıfa başlayan her öğrencilere, öğrenim görmekte olduğu alan ile ilgili sektör danışmanının belirlendiği anlatarak şunları söyledi:

"Öğrencilerimize belirlenen danışmanın, aynı zamanda o öğrenci için belirlenen "Akademik Danışman" ile ortak çalışarak böylece öğrencinin, eğitim hayatı boyunca akademik danışmanın koordinasyonunda sektör danışmanı ile bir araya geliyor. Projenin amacı ise mezun olduğunda iş kuracağı sektörle ilgili temel verilere sahip, çalışacağı kurumun taleplerini karşılayabilecek donanımda, kuruma neler katabileceğini bilen, işte aranan mezunlar yetiştirmektir. Program ile öğrenciler ayda en az bir kez iş yerinde veya üniversitede tahsis edilen alanlarda, sektörü kapsayan farklı platformlarda bir araya geliyor."

İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin, böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için KTO Karatay Üniversitesi'ne teşekkür etti.

İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde gerçekleştirilen programa, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin ve dernek üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.