Krizi daha da fazla derinleştirmemeliyiz

Krizi daha da fazla derinleştirmemeliyiz

Merhaba Gazetesi’ni ziyaretinde konuşan GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, “Kendi hesapsızlığımızı başka firmaların zor durumlarına veya ekonomik krize bağlamamalı, dolayısı ile krizi derinleştirmemeliyiz” dedi

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Şube Müdürü Zekeriya Büyükyangöz, vakfı üyeleri Haluk Tuzak ve Memduh Abaz, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen hazır bulundu. Ziyarette konuşan Fatih Ceyla,n, “Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi olarak, Ülkemizin ekonomik gelişmişliğini dikkate alarak, Konya'da sanayimizin ve ticaretimizin gelişmesi için çalışıyor, gençliğimizin geleceğe hazır , eğitimli, üretken geleceğe güvenle bakan bireyler olmaları ve onlara daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak için işadamlarımıza hizmet ediyor, girişimcilerin elinden tutuyoruz” dedi. GİV olarak Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın açıkladığı enflasyonla topyekun mücadele programına destek verdiklerini söyleyen Ceylan, şöyle konuştu: “Bizler de enflasyonla topyekun mücadele programı kapsamında üyelerimizle birlikte üzerimize düşeni yapacağımızı kamu oyuna saygıyla sunuyoruz. Döviz kuru ile başlayan bu hareketlenmenin düşmanca bir yaklaşımla ülke ekonomisi bozmak, insanları psikolojik ve ekonomik olarak rahatsız etmek suretiyle birlik ve beraberliğimize kastederek, hem ekonomik hem sosyal açıdan zayıf düşürmek ve ülkemizin büyümesini durdurmak üzere yapıldığı aşikardır. Hep birlikte enflasyonla mücadeleyi ve ekonomik saldırılara karşı koymayı başarabilirsek, hiçbir saldırı bize zarar veremeyecektir. Girişimci işadamları vakfı olarak üyelerimle birlikte zor şartlarda bile devletin ve milletin çıkarları için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

OMUZ OMUZA OLMALIYIZ

“Son dönemlerde ülkemizin ekonomisinde yaşanan gelişmeler, bize sadece çok çalışmanın faydalı olmayacağını, daha çok üretmenin tek başına yeterli olmayacağını, daha çok ihracatın bizi zengin edebileceğini ama güçlü yapmayacağını öğretmektedir” diyen Ceylan, şöyle konuştu: “Daha güçlü olmanın ilk şartı bir olmak, birlikte olmak ve omuz omuza olmaktan geçmektedir. Evet, ‘Ekonominin Psikolojisi Bozulmuştur’ ancak sadece rakamlar, döviz kuru, maliyetler bizim ekonomimizin psikolojisini bozmamıştır.  Ekonominin psikolojisi söylentileri, ekonomi kötü söylentileri, iş adamları ve sanayi kuruluşları için çıkarılan - falanca firma batmış , concorde ilan etmiş, iflas erteleme vermiş gibi söylentilerde etkili olmaktadır. Peygamber efendimiz ‘Kişiye günah olarak duyduğunu aktarması yeter’ buyurmuştur. Ülke ekonomisinin ve bir sanayicinin zor durumda olduğunu söyleyerek, tahsilatlara, ödemelere mazeret üretmek, kendini kurtarmak için memleketi ve içinde bulunduğun şehri hatta bu şehrin sanayici ve tüccarını hiç bir sıkıntı olmasa bile ekonomik krizin içine sokacaktır. Ülkenin geleceğine zarar verecektir. Gelecek nesillerimize güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için ayakları yere basan ticaretler yapmalı, gelir gider dengemizi gelişen ekonomik şartlara göre yeniden belirlenmeli, kendi hesapsızlığımızı başka firmaların zor durumlarına veya ekonomik krize bağlamamalı, dolayısı ile krizi derinleştirmemeli , ekonomimizin psikolojisini daha fazla bozmamalıyız. Zira bilinmesi gerekir ki aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Gemiye vurulan her darbe sonunda bizi etkileyecektir. Bizler sadece bu dünyada  zengin olmak için çalışan kasasını kesesini doldurmanın derdinde olan işadamları olamayız.  Daha çok vergi verecek ülkemizin geleceğe yapılan yatırımları desteklerken, daha çok Zekat vererek dünyanın neresinde olursa olsun mazluma umut olacağımızın bilincinde olmalıyız.”

HASAN ÖZÜTEMİZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.