KREP KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

KREP KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Krep içi hazırlama işlemi hem malzeme bakımında hem de yapılış açısından oldukça basittir. Çok vaktinizi almayacağı için de hemencecik yapabilirsiniz.

KREP KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Krep içi hazırlama işlemi hem malzeme bakımında hem de yapılış açısından oldukça basittir. Çok vaktinizi almayacağı için de hemencecik yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemeler;

1 Su Bardağı Yaklaşık 65 Gram Un
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1,5 Çay Bardağı Süt

Öncelikle sıvı olan malzemelerimizin sırasıyla yumurta, sıvı yağ ve süt hepsini yoğurma kabında buluşturarak çırpıyoruz. Çırpma işlemini biraz hızlı gerçekleştiriyoruz. Ardından un, şeker ve tuzu ilave ediyoruz. topak olmayacak şekilde çırpma işlemine devam ediyoruz.  Bu işlemi mikser yardımı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Topaklar gidene kadar çırptık. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra alüminyum folyo veya streç film ile kabın üzerini örterek buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletiyoruz. Bekletmemizdeki amaç hamurun kıvamını iyice alıp daha lezzetli ve kıvamlı krep elde etmek. Vaktiniz yok ise direkt pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Krep pişirme işlemi için özel üretilen tavalar var pişirme esnasında bunları kullanabilirsiniz. Krep tavanız yok ise normal teflon tava ile de aynı işlemi yapabilirsiniz. Ocakta tavayı önceden ısıtıyoruz. Isıttıktan sonra biraz sıvı yağ dökerek selpak yardımı ile yağı tavanın her yerine yayıyoruz. Yağ dökmek neden gerekli genelde ilk hep yapışır ve ilk krepin şeklinin bozuk olmasına sebep olur. Krepin yapışmaması için biraz yağ kullanmak gerekecek. 1 Kepçe yardımı ile krep hamurumuzdan tavaya yayıyoruz. Tavaya yaydıktan sonra bekliyoruz. Bir tarafı pişmeden diğer tarafını çevirmeye kalkar iseniz krep hamuru dağılabilir. Bunun için arada kenarlarından alt tarafın pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.  Kısık ateşte pişirmekte fayda var, ince bir hamur olduğundan dolayı yanabilir. Tavanızın boyutuna göre ince veya kalın olacak şekilde kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çok ince hamurlu olmasını istiyor iseniz yarım kepçe krep hamurunu tavaya dökebilirsiniz. Kontrol ettikten sonra spatula yardımı ile ters düz çeviriyoruz. Krepimiz göz göz olana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Krepimiz piştikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Kreplerimiz hazırlandıktan sonra yapmamız gereken bir işlem daha kaldı. Krep içi malzemelerimizi hazırlamaya. Öncelikle menünüzde krepi hangi amaçla kullanacağınızda karar vermeniz gerekmektedir. Örneğin aparatif olarak mı ?, Ana yemek olarak mı, Yoksa 5 çayında ikramlık olarak mı ? buna karar verdikten sonra iç harcınızı ona göre hazırlarsınız. Ama ben size yardımcı olması açısından birkaç örnekleme vereceğim. Aparatif olarak veya ikramlık olarak düşünüyor iseniz; Peynir, reçel, nutella gibi hazır yiyeceklerden iç harcı hazırlayabilirsiniz.  Birçok iç harcı kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin veya misafirleriniz damak zevkine bağlı. Ama ben çok sıvı içler kullanmamanızı öneririm. Çünkü yemekte güçlük çekebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.