Kredi Notu Kaç Ayda Düzelir? – Kredinotu.us

Kredi Notu Kaç Ayda Düzelir? – Kredinotu.us

Yeni bir kredi almayı planlıyorsanız bankaların size kredi verirken değerlendirecekleri şey kredi notunuzdur.

Yeni bir kredi almayı planlıyorsanız bankaların size kredi verirken değerlendirecekleri şey kredi notunuzdur. Birçok banka ortak sistemleri vasıtasıyla kredi notunuzu görebilmektedirler. Bu yüzden kredi notunuzun yüksekliği ve düşüklüğü tüm bu bankalar tarafında görülmektedir. Kredi notunuzun yüksek olması kolaylıkla istediğiniz bankadan istediğiniz krediyi alabilmenizi sağlayacaktır. Kredi notunuz düşükse bu ortak sistemi kullanan hiçbir banka size kredi vermeyecektir.

Kredi notunuz düşükse endişelenmeyin, bazı teknikler ile maksimum 6 aya kadar kredi notunuzu arttırabilirsiniz:

Kredi notunuzu yükseltmek için öncelikli olarak tüm bankalardaki kullanmadığınız ama kapattırmadığınız veya kapatmayı gözden kaçırdığınız vadeli, vadesiz veya açık hesaplarınızı en kısa sürede kapattırın. Yapacağınız bu basit işlem ile birlikte 30 ile 60 gün arasında kredi notunuz yükselecektir.

Yaptığınız tüm alışverişlerinizi nakit yapmak yerine kullandığınız kredi kartınızla yapın. Aylık sabit olarak ödemelerini yaptığınız elektrik, su, doğal gaz, telefon, internet gibi tüm faturalarınızı kredi kartınıza veya vadesiz hesabınıza vereceğiniz otomatik ödeme talimatı vasıtasıyla yapın. Aynı zamanda hesaplarınız üzerinden yapacağınız havale ve eft ödemeleri de hesap hareketliliği ile kredi notunuzun yükselmesini sağlayacaktır.

Kullandığınız kredi kartlarının ve kredilerin ödemelerini günü gününe ve aylık ödeme miktarlarını ödeyerek yapmanız ve 1 gün dahi geciktirmemeniz de kredi notu değerinin yükselmesini sağlayan diğer bir etmen olacaktır. Ayrıca kullandığınız kredi kartınız için limit arttırım talebinde de bulunabilirsiniz.

Küçük bir miktarda olsa vadeli bir hesap açmanızda kredi notunuzun yükselmesine pozitif katkı da bulunacaktır.Tüm bunları yaparken her ayın 30. gününden sonra Findeks kredi notunuzu güncelleyerek en son kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Kaynak:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.