Kredi Kartı Bilgilerini Ele Geçirdi, 2 Bin Liralık Alış Veriş Yaptılar

Kredi Kartı Bilgilerini Ele Geçirdi, 2 Bin Liralık Alış Veriş Yaptılar

Afyonkarahisar’da vatandaşların kredi kartı bilgilerini alarak 2 bin 345 liralık alışveriş yapan 4 şüpheli, ürünleri teslim almak için gittikleri kargoda yakalandı. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, banka ve kredi kartlarının...

Afyonkarahisar’da vatandaşların kredi kartı bilgilerini alarak 2 bin 345 liralık alışveriş yapan 4 şüpheli, ürünleri teslim almak için gittikleri kargoda yakalandı.

Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçlarına karşı vatandaşları uyardı. Emniyet 23 Temmuz 2014 günü başkalarına ait kredi kartları bilgilerini kullanarak kart sahiplerinin bilgisi ve rızası olmadan internet sitelerinden alışveriş yaparak sipariş verildiğinin tespiti üzerine çalışmalara başladı. Yapılan araştırmalarda, 5 kredi kartından toplamda 2 bin 345 liralık ürün siparişi verildiği ve bu ürünlerin merkez ve ilçelerdeki kargo şubelerinden teslim alınacağı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, vermiş oldukları siparişleri kargodan teslim aldıktan sonra 4 şüpheliyi yakalamayı başardı.

    KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ KİMSEYE SÖYLEMEYİN

    Emniyet Müdürlüğü yetkilileri son dönemde çağrı merkezinden aradığını söyleyen dolandırıcıların kredi kartı aidatlarını geri alma, bankalardaki dosya masraflarının geri alınması ya da poliçe ödemelerinin eksik yapıldığı gibi konularda danışmanlık hizmeti vermek bahanesiyle kart bilgilerini istediklerini söyledi. Yetkililer, bu durumda kesinlikte kart bilgilerinin verilmemesini polise haber verilmesini istedi.

    Dolandırıcıların en son başvurduğu yöntemlerden biriside Sağlık Bakanlığı'nın ismi de kullanarak yapılan ücretsiz checkup oyunu oldu. Kredi kartı ödemelerini düzenli yapan banka müşterilerine sunulan özel bir hizmet olduğunu belirten dolandırıcılar, evrakları adrese teslim edeceklerini söyleyerek kişinin bilgilerini alıyor. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşları bir hafta sonra tekrar arayan dolandırıcılar yanlışlık olduğunu belirterek 'İstediğiniz özel hastanede 300 lira karşılığında checkup imkanından yararlanabileceksiniz' diyor. Fark ücretlerinin arttığı günlerde indirim kazandığını düşünen vatandaşlar ücret ödedikten sonra ilgili kimseye ulaşamayarak kandırıldığını anlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.