Kral Selman'a zehirli darbe girişimi!

Kral Selman'a zehirli darbe girişimi!

İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen DebkaFile sitesi, Suudi Kral'ın zehirlenerek öldürülmek istendiğini iddia etti.

Suudi Arabistan'da, Kral Abdullah bin Abdulaziz'den sonra koltuğa oturan 76 yaşındaki Selman bin Abdulaziz'le ilgili son iddialar, hanedan içindeki çatışmaların şiddetlendiği yorumlarına yol açıyor.

İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen DebkaFile sitesi, 76 yaşındaki Kral'ın zehirlenerek öldürülmek istendiğini iddia etti.

Site, Kraliyet içindeki kaynaklara dayandırdığı haberinde, bu olaydan sonra “çılgına döndüğü ve kendine zarar vermeye çalıştığı” öne sürülen Kral'ın Riyad'da kaldırıldığı hastanede yoğum bakım servisine alındığını savundu. Site haberinde, bazı kaynakların ise, “Saray darbesinin bir parçası olarak yüksek dozda uyuşturucu ilaç verilen Kral'ın zorla hastaneye götürüldüğü”nü söylediğini yazdı.

İddialara göre, Kral Selman'ın hastaneye kaldırılmasının ardından Veliaht Prens Muhammed bin Nayif, krallığın idaresini eline aldı.

HANEDANI AYAKLANDIRAN MEKTUP

Sağlık durumunun “yönetime elverişli olmadığı” yönünde iddialar ortaya atılan Kral Selman'a karşı hanedanda yaşanan güç mücadelesi gizlenen bir durum değil. Mart ayında Mısır'da Arap Birliği toplantısına katılan Selman'ın, “hanedan içi darbe girişimi”nden dolayı aceleyle ülkesine döndüğü öne sürülmüştü. Geçtiğimiz ay hanedan üyelerine mektup yazan Selman'ın torunlarından birinin, Kraliyet ailesini harekete geçmeye çağırdığı ve “Amcalarım yeğenleri ile sürekli planlar yapıyor. Hanedanın ikinci nesli endişeli” dediği konuşulmuştu.

En Amerikan yanlısı

Yenişafak gazetesindeki habere göre; Kral Selman'ın yeğeni olan Veliaht Prens Muhammed bin Nayif, ABD ile yakınlığı, El Kaide ile mücadelesi ve Yemen operasyonundaki aktif rolü ile biliniyor. 'Terör'le mücadele programlarının uygulanmasında Washington ile birlikte çalışan Prens Muhammed, istihbarat paylaşımını da büyük ölçüde artırılmasını sağladı. 14 Ocak 2013'te ABD Başkanı Barack Obama ile Washington'da görüşen Muhammed güvenlik ve bölgesel gelişmeleri ele almıştı. ABD ile yakın ilişkilerinden dolayı kabinedeki "en Amerikan yanlısı "bakanlardan biri olarak görülüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.