Kozan’da Karakucak Güreş Şöleni

Kozan’da Karakucak Güreş Şöleni

Adana’nın Kozan ilçesinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı anısına organize edilen 2. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.Adana Büyükşehir B...

Adana’nın Kozan ilçesinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı anısına organize edilen 2. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’nin işbirliğiyle organize edilen güreş şöleninde Türkiye’nin dört bir yanından merhum İsmet Atlı’nın memleketine gelecek pehlivanlar, er meydanında mücadele verecek.

2. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, “Cihan Pehlivanı” İsmet Atlı’nın adını taşıyan stadyumda yapılacak. Büyükler, Yıldızlar ve Minikler kategorisinde gerçekleştirilecek güreşlerde başpehlivan olacak sporcuya 9 bin lira para ödülü verilecek. 28-85 kilo arasındaki sporcuların mücadele vereceği güreş şöleninde dereceye giren sporcular da para ödülleriyle ödüllendirilecek. Karakucak Talimnamesine göre yapılacak güreşlerde, lisanslı güreş hakemleri görev yapacak.

“İSMET ATLI’NIN HATIRASINI YAŞATMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

2. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin Tertip Komitesi Başkanlığını üstlenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nın hatırasını memleketi Kozan’da yaşatmaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Türk sporu güreşin gelecek nesillere aktarılması için Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Güreş Federasyonu olarak her türlü gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olarak Türk’ün gücünü tüm dünyaya gösteren, değerli büyüğümüz İsmet Atlı’yı rahmetle anıyorum. Hemşehrimiz, ağabeyimiz, İsmet Atlı’nın hatırasını yaşatma adına düzenlediğimiz karakucak güreşlerine katılacak güreşçilerimize başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi ve güreş severleri 8 Mayıs’taki güreş şölenine davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.