Köyüne Etnografya Müzesi Kurdu

Köyüne Etnografya Müzesi Kurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, turizm işletmecisi Erdinç Tügen, yaşadığı köye 3 bin parçalık etnografya galerisi kurdu.Yaklaşık 15 yıldır Kuzey Ege’ye has yakın tarihe ait seramik, ev eşyaları, bakır...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, turizm işletmecisi Erdinç Tügen, yaşadığı köye 3 bin parçalık etnografya galerisi kurdu.

Yaklaşık 15 yıldır Kuzey Ege’ye has yakın tarihe ait seramik, ev eşyaları, bakır objeler, giysiler, bisikletler, eski paralar, elektrikli ev aletleri, radyolar, Osmanlı dönemine ait belgeler galeride yer alıyor. Bölgenin 100 yıllık yakın tarihini yansıtan galeri Ayvalık’ın Mutlu Köy’ünde ziyaretçilere açık. Nostalji Etnografya Galerisi hakkında bilgi veren Erdinç Tügen, “Ben 2005 yılında köyümün girişinde bulunan arazimde köy turizmi için bir yer oluşturdum. Bu 12 dönüm arazi içinde olunca, yerimiz geniş, bundan dolayı içeri köyümün ve komşu köylerimin eskiden bu yana biriktirdiği, dedesinden, babasından, ninesinden kalan bir takım giysileri, tarım aletlerini, kap kacakları, takılarını bunları köylerden toplayarak bir köşe oluşturdum. Oluşturduğum bu köşe ilgi gördü” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.