Koyuncuoğlu'nda 23 Nisan coşkusu

Koyuncuoğlu'nda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karatay Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nda coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda öğrencilerin oynadığı oyunlar renkli görüntüler oluştururken miniklerin okuduğu şiirler alandakileri duygulandırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karatay Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nda törenle kutlandı. Öğrencilerin müzik eşliğinde oynadığı çeşitli oyunlar alandakiler tarafından alkışlanarak büyük tebrik aldı. Miniklerin okuduğu İstiklal marşı ve şiirler kutlamalara katılanları duygulandırdı. Kutlamalarda konuşan Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Muhsin Çelik, 23 Nisan'ın sevinç ve coşkuyla kutlandığını söyledi. 23 Nisan'ın önemine değinen Çelik, "23 Nisan, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir ana tanıklık etmiş, asil bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gün olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun 'milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatmıştı. Bağımsızlığımızı tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretine azmine, kararlılığına, birlik ve beraberliğine borçluyuz" dedi.

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA PAYLAŞIYORUZ

23 Nisan'ın dünya çocuklarıyla kutlandığını dile getiren Çelik, "23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" diye konuştu.

Kutlamalarda günün anlam ve önemi hakkında konuşan Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsüm Dağ, "Bugün 12 Nisan 2017, TBMM'nin 97. kuruluş yıldönümüdür. 23 Nisan ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. O tarihten itibaren ülkemizin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir" ifadelerine yer verdi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.