Köylüler Ve Belediye Birlikte Köprü İnşa Etti

Köylüler Ve Belediye Birlikte Köprü İnşa Etti

Artuklu Belediyesi ve köylüler el ele vererek birlikte köy yolunda köprü inşa etti.     Mardin'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıca (Bernişt) Mahallesi'nde vatandaşların bağ ve bahçelerine gidebilmeleri için dağlık...

Artuklu Belediyesi ve köylüler el ele vererek birlikte köy yolunda köprü inşa etti.

    Mardin'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıca (Bernişt) Mahallesi'nde vatandaşların bağ ve bahçelerine gidebilmeleri için dağlık alanda açılan yeni yoldan sonra bu kez de mahallenin içinden geçen dere yatağı üzerine köprü yapıldı. Artuklu Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve köy halkının işçiliğini yaptığı köprü tamamlandı. Köy halkının ve Artuklu Belediyesi'nin el ele vererek dere yatağı üzerinde yaptırdığı köprü ile birlikte köy halkı, artık bağ ve bahçelerine daha kısa sürede ulaşma olanağına kavuşmuş oldu.

    Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Doğan, belediye ve yurttaşların işbirliğiyle tamamladığı köprüde yaptığı inceleme sırasında, yurttaşların taleplerini yerine getirdiklerini söyledi.

Doğan, daha öncede Bağlıca Mahallesi'nde yurttaşların bağ ve bahçelerine gidebilmeleri için yol açtıklarını hatırlatarak şimdi de köyün içinden geçen dere yatağı üzerinde köprü yaptırdıklarını ifade etti.

    Hüseyin Doğan, yapılan bu köprünün en önemli özelliğinin ise malzemelerini ve ihtiyaçlarını Artuklu Belediyesi'nin karşıladığını ve işçiliğini ise köylülerin yaptığını söyledi. Doğan, halk belediyeciliğinin bir örneğini daha ortaya çıkarttıklarını, yapılan köprüye de 'Halk köprüsü' adını vermeyi düşündüklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.