Köylüler, Çaylarını Jandarmadan İçiyor

Köylüler, Çaylarını Jandarmadan İçiyor

Kırıkkale Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'Çaylar Jandarmadan' projesi kapsamında köylerde kahvehaneleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlara suç ve suçlularla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.Sorumluluk alanlarında bulunan...

Kırıkkale Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'Çaylar Jandarmadan' projesi kapsamında köylerde kahvehaneleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlara suç ve suçlularla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Sorumluluk alanlarında bulunan kahvehanelerde vatandaşlara çay ısmarlayarak sohbet eden jandarma ekipleri, sahte para, hırsızlık, dolandırıcılık, tırnakçılık ile komşu kollama konularında halkı bilgilendirdi. Jandarma ile toplum arasında kalıcı güven sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında çay ocağındaki vatandaşlara muhtemel olaylara karşı daha duyarlı davranılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan jandarma ekipleri, suç ve suç oluşumuna sebep olacak durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bir süredir yürüttükleri 'Komşu kollama' projesi hakkında da bilgi veren Jandarma görevlileri, "Komşularını yakından tanıyan, aralarındaki ilişkileri geliştiren insanlar, başka bir yere gidince evlerini teslim edecekleri insanları da arkalarında bırakmış olacak. Komşu çocukları arasında kaynaşma sağlanmalı. Evden kısa süreliğine dahi dışarı çıkılsa komşuya bilgi verilmeli. Karşılaşılan en küçük olayda 156 Jandarma imdat hattını aramalı. İhbarda bulunan kişi kendisi ile ilgili hiçbir bilgi vermeden ihbarda bulunabilir. Bunun için Jandarma 156 Jandarma imdat hattını aramakta tereddüt etmeyin.” dedi.

Öte yandan Yahşihan İlçe Jandarma ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan satıcılarını ziyaret ederek sahte paraya ve hayvan hırsızlıklarına karşı uyardı. Hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere bilgi veren jandarma görevlileri, besicilerin sorularını da yanıtladı. Yahşihan İlçe Jandarma ekipleri: “Besicilere hırsızlar ilçelere, pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip, keşif yapmaktadırlar. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında şahısların kontrol edilmesi bakımından 156 Jandarma imdat telefonuna bilgi verin.” ifadelerinde bulundular. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.