Köye 5 Milyona Kurduğu Çiftliğinde, Dana Bakım Evi Projesini Hayata Geçiriyor

Köye 5 Milyona Kurduğu Çiftliğinde, Dana Bakım Evi Projesini Hayata Geçiriyor

Afyonkarahisar'da 5 milyon liraya köye kurduğu modern çiftlikle bölgesindeki 10 köyün çiftçisine gelir kapısı sağlayan genç girişimci, şimdide ‘Dana Bakım Evi’ projesini hayata geçiriyor. Proje hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere önemli...

Afyonkarahisar'da 5 milyon liraya köye kurduğu modern çiftlikle bölgesindeki 10 köyün çiftçisine gelir kapısı sağlayan genç girişimci, şimdide ‘Dana Bakım Evi’ projesini hayata geçiriyor. Proje hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere önemli bir kapı aralayacak.

İşletme sahibi Muhittin Özsu, öz sermayeyle 5 milyon liraya kurdukları çiftlikte 280 bin metrekarelik alanın 40 bin metrekaresinin hayvan barınağı olarak kullanıldığını, 240 bin metrekaresinin de hayvan yemi olan yonca ekildiğini söyledi. Özsu, hayvanları için 4 çeşit yem bitkisi yetiştirdiklerini anlattı. Özsu, çiftliklerinde süt üretimi ve süt inekçiliğinde hedeflenen rakamlara ulaştıklarını, 220 sağmal inek ile ulusal bir firmaya süt verdiklerini anlattı. Özsu, "Yatırımlarımızın başlangıcında hedeflenen bu rakama ulaştıktan sonra yatırım planlarımızın ikinci ayağı olan dana besiciliğini kasaplık Dana Bakım Evi projesi ile hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sistem de insanlar mevcut danalarını çiftliğimize getiriyorlar, danası olmayanı da biz tedarik ediyoruz. Bu hizmetlerde veteriner hekim ve uzmanlarımız yardımcı oluyor." dedi.

"ALT YAPI VE VETERİNERLİK HİZMETLERİ VERİLECEK"

Alınan hayvanların bakım ve beslenme ve veterinerlik hizmetlerin de kendilerinin yapacağını ifade eden Özsu, kesimden sonra bakım besleme masrafları düşüldükten sonra kalan karı paylaşacaklarını kaydetti. Bu sayede hayvan beslemek gibi zevkli, karlı, bereketli ve helal bir kazanç yöntemini paylaştıklarını ifade eden Özsu, projenin diğer faydasının da sadece bu işle uğraşan besiciler ve üreticilerin dışında yatırım amaçlı para kazanmak isteyenlere de bir fırsat sağlanmış olacağını anlattı. Özsu, bazen bu işi yapmak isteyenlerin yeri olmadığından bu işten vazgeçtiklerini ifade ederek, bu tür yatırımların ekonomiye geri döneceğini kaliteli ırklardan daha iyi et verimi elde edilerek daha fazla kazanç sağlanabileceğini dile getirdi.

"KALİTELİ BİR SÜT ÜRETİMİ YAPIYORUZ"

Özsu, uzun vadede hedeflerinin ise kendilerine ait süt ürünleri işleyen bir tesis kurmak olduğunu kaydetti. Bu tesiste kendi markalarıyla üretim yaparak daha fazla kişiye ekmek kapısı sağlamak olduğunu ifade eden Özsu, "Çiftlikte bilgisayarlı otomasyon sistemi kurduk. Günlük süt üretimini sağlıklı ve güvenilir şartlarda el değmeden yapıyoruz. Çok kaliteli bir sütümüz var. Dijital, bilgisayarlı otomasyon sistemi ile süt sağımı yapıyoruz. Büyük firmalar da sütümüzü tercih ediyoruz." diye konuştu.

Muhittin Özsu, son olarak çiftlik yakınlarında bir restoran açtıklarını ve burada da 'Tarımdan Sofraya' anlayışı ile tamamen organik, doğal gıdaları tüketicilerinin beğenisine sunduklarını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.