Kötü koku için 'Sabotaj' iddiası!

Kötü koku için 'Sabotaj' iddiası!

Konya'da 1 buçuk gündür etkisini gösteren genizleri yakan kokunun sebebi, yine bulunamadı. Daha önce sorun yaşanmayan noktalarda bile kötü kokunun hissedilmesi vatandaşı tedirgin etti. Sabotaj iddiaları ise akılları karıştırdı.

Yaklaşık 2-3 hafta önce Konya'nın bazı noktalarında hissedilen kötü koku, hakimiyet alanını genişleterek, daha farklı noktalara yayıldı. Şehirde yaklaşık bir buçuk gündür mide bulandırıcı ve geniz yakıcı bir koku etkisini gösteriyor. Şehirdeki kötü kokuya gerekçe olarak havanın yine sisli olması gösteriliyor. Oysa vatandaş kötü koku sorununun sisten kaynaklanmadığını düşünüyor. Geçtiğimiz haftalardaki kötü konunun sebebi bir türlü ilgili kurumlar ve yetkililer tarafından çözülememişken, kokunun bu kez uzun süre etkili olması, vatandaşı isyan ettirdi. Konya'da sosyal medyanın gündemi, kötü koku oldu. Yetkililer koku ile ilgili sessizliğini sürdürürken, vatandaş ise kendisini tatmin edici bir açıklama bekliyor. Bazı vatandaşlar ise rögar kapaklarının içine kimyasal ve biyolojik bir şeyler atılıyor olmasından şüphe ediyor.

KOKU ÇOK GENİŞ ALANA YAYILDI!

Daha önceki süreçte etkisini sadece yoğun olarak Karatay bölgesinde hissettiren koku, şimdi Konya'nın merkez ilçelerinde bir çok yerde hissedildi. Meram Tıp Fakültesi civarında oturan bir vatandaş, “20 yıldır bu bölgede oturuyorum, ilk kez böyle rezil bir kokuya şahit oldum. Bir anda koku kapladı her yeri. Kanalizasyon aynı kanalizasyon. Sis, aynı sis. Kokuyu ilk kez aldık. Bu işin içinde başka bir iş var. Birileri acaba açık olan rögar kapaklarının içinden biyolojik ve kimyasal bir şeyler mi atıyor?” dedi. Geçtiğimiz günlerde ise Meram'da bir okulda veliler ve öğrenciler, okul yönetimine okulun tuvaletlerinin hiç olmadığı kadar kötü koktuğunu belirterek, rahatsız edici kokunun sebebinin bulunmasını talep etti. Önceki gün akşam saatlerinde Zafer'de çoğu vatandaşın kötü kokudan dolayı midesi bulandı. Yazır'da, Anadolu Sanayi bölgesinde, Karatay ve Meram'ın bir çok kısmında kanalizasyon kokusuna benzer bir koku hakim oldu.

“GECE GAZ KAÇAĞI VAR DİYE UYANIYORUZ”

Bazı vatandaşlar ise özellikle gece saatlerinde büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Önceki gün etkili olan kötü koku ile birlikte zamanla kokunun evlerine dolduğunu da söyleyen vatandaşlar, “Gece çoğu komşumuz gibi biz de acaba evimizde ya da apartmanımız da gaz kaçağı mı var diye uyandık. O kötü kokuyu size anlatamam. Hem midemizi bulandırdı hem de başımızı ağrıttı. Kısacası koku bizi çok rahatsız etti. Gece uykularımız kaçar oldu” şeklinde konuştu. Bazı sürücüler ise ısınmak için araçlarının klimasını çalıştırdığında kokunun klimanın içine kadar sızdığını ve kötü kokudan aracın içinde de duramadıklarını aktardı.

KİRLİ HAVA SOLUYAN VATANDAŞ HASTA OLUYOR!

Genellikle Konya'da sisin hakim olduğu dönemlerde daha fazla artış gösteren kötü koku hava kirliliğine de sebebiyet veriyor. Kar yağmamasından dolayı havada asılı kalan mikroplar, vatandaşları hasta ediyor. Konya'daki hava kirliliği uzmanlar tarafından zararsız görünse de özellikle hastanelerin acil bölümleri dolup taşıyor. Vatandaş, nasıl ve neden hastalandığını bilmese de genellikle hastalığa gerekçe olarak hava kirliliği gösteriliyor. Çoğu hastanenin enfeksiyon bölümlerinde de boş yatak bulunmuyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamileler hava kirliliğine bağlı olarak; yüksek ateş, hapşırma, öksürme, boğaz ve burun yanması hissi, halsizlikle hastanelere gidiyor.

KURUMLAR KOKUNUN SEBEBİNİ ÇÖZEMİYOR!

Mide bulandırıcı kokunun kökenine inmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma başlatmıştı. Merhaba Gazetesi tarafından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a kötü koku ile ilgili soru yöneltildiğinde Başkan Altay, “Yağmur yağdı, kötü koku geçti” demişti. Vatandaş, bu sorunun çözümü için kökten bir önlem istiyor. Kurumların ise kötü kokunun nedeni ile ilgili henüz bir şeye rastlamadığı öğrenildi.

“SABOTAJ” İDDİALARINI DOĞRULAYACAK GÖRÜNTÜ!

Bazı vatandaşların “rögarlara kimyasal veya biyolojik bir şeyler mi dökülüyor” iddiasını da doğrulayabilecek görüntülere rastlandı. Merhaba Gazetesi'nin okurlarından biri, Aksaray-Ankara Yolu üzerinde bazı kişi veya kişilerin özel giysili kıyafetle rastgele ilaçlama yaptığını iddia etti. Böyle bir olaya şahit olduğunu dile getiren gazetemiz okuru, bu durumdan şüphelendiğini de iddia etti. Özel giysili kıyafetlerle bir ara Konya'da buna benzer olayların yaşanması da sosyal medyada gündem olmuş, görüntüleri paylaşım sitelerinde yer almıştı. Vatandaş, aklındaki soru işaretlerinin ivedilikle giderilmesi için yetkililerden açıklama bekliyor.

EMRE ÖZGÜL

4-3-068.jpg

Aynı görüntülerin Aksaray-Ankara yolunda görüldüğü iddia edildi!

4-2-001.png

Vatandaş isyan etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum