Kötü insanların  türküsü yoktur

Kötü insanların türküsü yoktur

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Konya Aydınlar Ocağı’nda eğitimci Mustafa Karaçelebi’nin sazıyla çalıp söylediği türkülerle ve dualarla birlikte anıldı

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde dualarla ve türkülerle anıldı. Eğitimci Mustafa Karaçelebi, aşrı şerif okuyarak başladığı programını halk ozanı Neşet Ertaş’ın ruhuna gönderilen dualardan sonra kısa bir konuşma yaptı. Sazıyla ve sözüyle Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendiren Mustafa Karaçelebi, “Abdal” olmasından dolayı Neşet Ertaş’ın “Toplumdaki bir ön yargının hâlâ yaşıyor olmasından dolayı sürekli dışlanmış, sürekli hor görülmüş bir ozanımız. Ama Allah kimi ozan yapacak, kime hakkı söyletecek, hakkı kimin dilinden duyacak gayet tabidir ki onu O biliyor. Bu da gerçekten yaşadığımız bir olay. Neşet Ertaş abdaldır, ozandır. Ama bu ülkenin insanıdır. Sonra kız istemeye gider, vermezler. Almanya’ya çeker gider. Almanya’dan onu Türkiye’ye getiren kişinin sanatçı Bayram Bilge Tokel olduğunu biliyoruz” dedi.

Neşet Ertaş’ı tanıtmak adına cenazesi ile Muzaffer Sarısözen’in kısa belgeselini izlettiren Karaçelebi, Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan bir şiir okudu ve ozan Ertaş’ın şu güzel sözlerini hatırlattı: “Benim toplamaya kıyamadığım elin bağında çürüyor, gördün mü?”, “Ah o gözün hilâl kaşın okur aşkın fermanını. Gel bugün derdimin dermanını ver bugün bayram olsun.”, “İki vücut bir tek gönül olmayan ne yaşamış ne yaşıyor ne yaşar.”, “Sen sev, o seni sevmezse sevmesin. Sevgi sevenin, yüreğinde uyanır. Sevda çöllerinde ah yar diyerek, Mecnun da gezerdi ben gibi böyle.”, “Ben öldüğüm zaman öldü demeyin, Neşet yoruldu deyin.”, “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur.”

İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen anma programının sonunda Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, eğitimci Mustafa Karaçelebi’ye yazar D.Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Sözlük’ünü armağan ederken başkan yardımcısı Mustafa Sinan Ümit ise, Ahi Yemek Duası’nın yer aldığı levhayı takdim etti. Anma programı toplu çekilen hatıra fotoğrafı ve dağıtılan Konya helvası ile son buldu.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.