Kosova ve Şeker'e 112 istasyonu yapılacak

Kosova ve Şeker'e 112 istasyonu yapılacak

Konya Valiliği, Selçuklu Belediyesi ve Konya il Sağlık Müdürlüğü arasında, Kosova ve Şeker Mahallelerinde yapılacak 112 acil sağlık hizmetleri istasyon binaları için taraflar arasında protokol imzalandı.

Konya Valiliği, Selçuklu Belediyesi ve Konya il Sağlık Müdürlüğü arasında, Kosova ve Şeker Mahallelerinde yapılacak 112 acil sağlık hizmetleri istasyon binaları için taraflar arasında protokol imzalandı. Valilik binasında gerçekleşen protokol imza törenine Vali Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci katıldı.

Törende açıklama yapan Vali Muammer Erol, “Selçuklu'ya yapılan bu yatırımları destekliyoruz. Sosyal belediyecilik ile bütünleşen bu tür sağlık, eğitim ve kültür yatırımları çok önemli. Bu noktada Selçuklu Belediyesi önemli yatırımlara imza atıyor. Bu tür hayırlı çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz. Hayırlı olsun diyorum ve en kısa sürede hizmete girmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIKTAKİ HER KONUYA DESTEK VERİYORUZ

Hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay ise, “Eğitim ve sağlıktaki her konuda destek vermeye devam ediyoruz. Özellikle Sağlık Müdürlüğümüz ile çok kordineli bir çalışma yürütüyoruz. Diş sağlığı merkezleri, hastane poliklinikleri ve çağrı merkezleri ile çalışmalarımız devam ediyoruz. Biz sağlık çalışanlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Aslında bu iyin başlangıcı da bu şekilde oldu. Bazı 112 istasyonlarının 24 saat çalışmaya uygun olmadığını gördük. Bugün hakikaten örnek bir çalışmaya imza atıyoruz. Sağlık alanında Selçuklu Belediyesi bugüne kadar çok ciddi işler yaptı. Hocacihan Mahallesi, Şeyh Şamil Mahallesi, Esenler ve Sakarya Mahallesi'nde çeşitli sağlık yatırımları yaptık. Dumlupınar Mahallesi'nde de yeni yatırımlarımız devam ediyoruz. 112 istasyonları hayırlı olsun. Koordinasyondan dolayı müdürümüze ve valimize teşekkür ediyorum. Fiziki olarak iyileştirmeyi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

HAYIRSEVERLERİN DE DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de, Konya genelinde toplamda 60 112 istasyonun hizmet verdiğini belirterek, “7/24 hizmet veren istasyonların fiziki şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde değerli başkanımız bize birkaç tane 112 istasyonu yapma sözü vermişti. Bunlardan 2 tanesinin protokolünü bugün gerçekleştirmiş olacağız. Hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz. Hayırseverler açısından da önemli bir hayır işi olduğunu düşünüyorum. İsimleri buralarda sürecektir. Desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.